Reclame noi

libris.ro
2performant.com
Oct 192014
 

Ideea de Fitness Urban în Braşov nu este nici nouă şi nici lipsită de sens. Îi lipseşte doar un iniţiator, după cum spune chiar cel ce organizează aceste cursuri gratuite prin ţară, Doru Dorobat, reprezentantul Romaniei in Federatia Mondiala de Street Workout. Şi nu cred că nu există nimeni în Braşov care să nu se fi abonat la canalul lui de Youtube, şi care să facă, chiar sporadic, acele exerciţii de Fitness Urban. Probabil că nu vrea să îşi complice viaţa, altfel nu înţeleg de ce nu există un Grup Fitness Urban în Braşov.

Dar ce este Fitness Urban şi de ce a prins atât de mult în alte localităţi?

Căteva obiective principale:

-promovarea miscarii in aer liber si a antrenamentelor, individuale si de grup, cu propria greutate

-atragerea atentiei autoritatilor asupra nevoii de spatii special amenajate pentru Fitness Urban (Brasov are, la acest capitol destule resurse)

-promovarea stilului de viata sanatos si echilibrat in randul tinerilor

-atragerea tinerilor din medii defavorizate spre educatie prin sport

-cresterea nivelului de implicare sociala a comunitatii prin sport

Activităţi propuse de Fitness Urban:

-antrenamente deschise tuturor, gratuite

-promovarea orei nationale de fitness, duminica, ora 12 :00, pentru antrenamente simultane in toata tara

-atragerea colaboratorilor spre dezvoltarea comunitatilor locale

-crearea de parteneriate mass media care sa sprijine proiectul

-a gasi sprijin la autoritatile locale si/sau in mediul privat pentru amenajarea a minim un parc de antrenament cu propria greutate in fiecare localitate

-organizarea seminariilor gratuite de informare despre stilul de viata sanatos

-organizarea evenimentelor pe baza de donatii de fructe, rechizite etc. pentru diverse cazuri sociale

-organizarea de concursuri locale si nationale

De ce nu mă prezint eu ca iniţiator al Fitness Urban Braşov?

În primul rând, abia acum am început acest program. Ca orice alt om, nu sunt încă convins de consecvenţa cu care voi face aceste exerciţii. Iar asta înseamnă că nuam cum să învăţ pe alţii ce să facă.

În al doilea rând, serviciul meu presupune gărzi care pică şi pe zilele în care ar trebui să fie organizate aceste întâlniri, duminică la ora 12.00, plus faptul că nici măcar nu am reuşit să găsesc o locaţie corespunzătoare unui grup de Fitness Urban. Este adevărat, încă nu am mers prin toate parcurile din Braşov, deşi sunt destule. Iar luna asta au mai fost puse şi aparate de gimnastică în mai multe parcuri braşovene, astfel că Fitness Urban ar fi destul de practicabil dacă s-ar găsi un grup de prieteni care să se implice în organizare.

În al treilea rând, care este, de fapt tot primul, sunt un procrastinator, adică delăsător, în ceea ce priveşte sănătatea mea.

Fitness Urban Brasov

 

[suffusion-the-author]

[suffusion-the-author display='description'] Acest blog este DoFollow doar pentru acei comentatori care lasa un anumit numar de comentarii pertinente si la obiect, , cu conditia de a nu face SEO spamming (asta include si calorifere si alte minunatii).

Leave a Reply