Cum sa ne protejam planeta

Padurea este o suprafata mare de teren pe care cresc in stare salbatica specii de arbori  si arbusti, specii de plante erbacee, muschi dar si diferite specii de animale. Cuprinzand  mai putin de un sfert din suprafata totala a tarii, padurile ocupa un loc important in cadrul  economiei noastre nationale.  Dezvoltarea durabila include protectia mediului, iar protectia mediului conditioneaza  dezvoltarea durabila.

Prin reducerea cantitati de deseuri, de Paleti si refolosirea si reciclarea  obiectelor de uz curent si respectarea normelor ecologice.  Padurile pot furniza cantitati uriase de lemn de buna calitate. Acest material a fost utilizat  din cele mai vechi timpuri pentru primele arme, unelte, constructii de locuinte sau  pregatirea hranei. In prezent, peletii reprezinta cel mai non­poluant combustibil si cel mai  stabil in materie de biocombustibili, cu conditia ca acestia sa indeplineasca standardele  de calitate care sa garanteze o valoare calorica constanta.

Conservarea resurselor  naturale ne face sa regandim obiceiurile noastre de consum si ne provoacasa ne mai  gandim atunci gand alegem alte forme de combustibil. In plus, lemnul este cel mai stabil si,  mai ales, cel mai ieftin combustibil, iar factura de la incalzire reprezinta, in majoritatea  cazurilor, cea mai mare cheltuiala casnica anuala.

In procesele recente de productie, produsele forestiere cu un grad mai scazut de  productivitate au fost decojite si transformate in materii prime. Rasinile si liantii care apar  in mod natural in produsele din lemn tin impreuna peletii din lemn, astfel incat acestia nu  sunt insotiti de obicei de alti aditivi. Alte tipuri de peleti utilizeaza coji de nuci si alte  materiale, resturi neprelucrate de la decojirea porumbului si fructe stricate pot fi prelucrate  in cateva tipuri de peleti.

Incalzirea cu lemn de foc este ecologica, daca sursele de aprovizionare sunt durabile si in  cazul in care  sistemul este de inalta performanta. Pentru a reveni la un proces durabil, sunt  replantati copaci de fiecare data cand sunt efectuate taieri, pentru a fi in armonie cu mediul  inconjurator.

One thought on “Cum sa ne protejam planeta

  1. Si eu am acasa o centrala care functioneaza pe peleti. A fost o investitie mare pentru inceput, dar in timp se plateste singura. Daca consideri si banii de la stat, e chiar excelent 😀

Leave a Reply