Impulser, magnetoterapia la tine acasa, ca tratament complementar

impulser_mini_1În primul rând o să mă întrebi ce este magnetoterapia. Întrebarea este oportună, căci mulţi nu ştiu, poate nici tu, ce este această magnetoterapie. Şi înainte de a explica, ţin să subliniez faptul că acest tratament complementar (nu alternativ, ci complementar, ceea ce implică un tratament medical adecvat bolii pe care o ai, magnetoterapia venind doar în ajutorul întregirii posibilăţilor de vindecare sau ameliorare a bolii), astfel că trebuie să fii consecvent în tratamentul medical de bază, ce ţi-a fost prescris de medicul curant.

Ce este magnetoterapia?

Magnetoterapia este o metoda complementară de tratament pentru un număr mare de boli, ce includ durerea şi imflamaţia. Aceste dispozitive folosesc impulsuri electrice de joasă frecvenţă, ce stimulează activitatea celulară din corpul uman. Aceste impulsuri pot fi spre un loc anume sau către întregul corp, pentru îmbunătăţirea circulaţiei sanguine.

Fiincă magnetoterapia se bazează pe teoria răspunsului corpului uman la nivel celular la aceste câmpuri magnetice, veţi găsi tot felul de texte, atât pro, cât şi contra magnetoterapiei. Timpul de expunere şi frecvenţele de lucru sunt extrem de variate.

Practicanţii magnetoterapiei spun că problemele de inimă se datorează unei ruperi a activităţii magnetice normale ale corpului. Tot ei spun că impulsurile electromagnetice ionizează fierul din sânge, făcându-l să circule mai uşor, şi chiar că îndepărtează excesul de colesterol şi stabilizează tensiunea arterială. Osteoporoza este încă un exemplu: calciul ionic din oase este stimulat de aceste impulsuri electromagnetice, încetinind progresul osteporozei şi stimulând vindecarea mai rapidă a oaselor fracturate.

În principiu, în fluidele biologice, radicalii liberi şi alte substanţe chimice active sunt formate ca acţiune indirectă a câmpului magnetic (aşa numitele reacţii magneto-chimice), ce au loc în sistemul enzimatic antioxidativ, ce pot aduce schimbări importante in celule şi în corp, cum ar fi: vasodilataţie, relaxarea spasmelor musculare, efecte antiinfalamatoare şi efecte calmante.
Dat fiind faptul că în SUA sunt interzise vânzarea acestor dispozotive ca dispozitive medicale, controversele sunt mari, căci realizarea unor studii care să permită încadrarea lor în aceea categorie ar duce preţurile dispozitivelor la cifre astronomice.
Dacă doreşti poţi găsi pe net întreaga explicaţie a mecanismului, mai ales că au avut loc şi o serie de congrese de magnetoterapie, susţinute de nume autoritare în domeniu.

Magnetoterapia, tartament complementar

Magnetoterapia este folosită din timpuri străvechi, spre exemplu ea apare notată în “Cartea de Medicină Internă” a Împăratlui Galben, în China, în 3500 Î.Hr. În decursul timpului ea apare notată în multe locuri, cea mai celebră fiind Cleopatra.

Trecând însă în registrul zilelor noastre, numai cei ce au avut probleme, mai mari sau mai mici, ştiu ce înseamnă un tratament complementar. Mi-aş dori să fi ştiut şi eu de aceste lucruri, căci am mici mari probleme cu nervul sciatic. Pe lângă tratamentul clasic, cel prescris de medic, zău că aş folosi un astfel de dispozitiv Impulser, pentru a ameliora durerile, ce sunt crunte şi invalidante. Dacă acum sunt ok, peste 1 minut s-ar putea să fiu înţepenit. Medical vorbind, o urmă exactă a problemei nu au găsit, astfel că au mers pe tratament clasic.

De aceea este binevenit şi un tratament complementar, chiar dacă acesta este încă controversat la nivel ştiinţific. Dar ce să zic, varza bunicii şi esenţa de castane nu au fost studiate de experţi, dar le-am folosit, şi, unerori au avut efect! Aşa că las mofturile deoparte şi spun că DA, aş folosi un astfel de dispozitiv.

Ah, şi era să uit: în bazele de tratament am folosit, printre altele şi acele aparate de magnetodiaflux!

One thought on “Impulser, magnetoterapia la tine acasa, ca tratament complementar

Leave a Reply