Intoarcerea fiului risipitor – Toth Arpad – Lansare de carte la Covasna

LANSARE DE CARTE

Intoarcerea fiului risipitor – Toth Arpad


Joi, pe data de 16 octombrie 2014 de la ora 17.00 vă invităm la prezentarea volumului intitulat semnat de poetul Toth Arpad “Artangel” din Chiuruş. Născut în Săcele, jud. Braşov, poetul (cu mai multe volume apărute în limba română şi maghiară) în viaţa cotidiană lucrează ca tehnician silvic în oraşul Covasna. 

Vor lua cuvântul: prof. Mioara Nicolau, alias Anthonia Amatti, membră USR, filiala Brașov, prof. Vasile Stancu, prof. Ligia – Dalila Ghinea şi doamna Enea Vasilica.

Asadar, invitatia fiind facută, organizatorii vă aşteaptă cu drag la Casa de Cultură Covasna la prezentarea volumului Intoarcerea fiului risipitor semnat de Toth Arpad.

Alte volume publicate de către Toth Arpad: Întâlnirile omului cu ursul, O recenyie a acestei cărţi:

Această a 10-a creație literară a lui Toth Arpad,  are ca motto: „ Din tumultoasa mea viață învolburată de vicisitudinile vremii, îmbrățișată de beatitudinea divină a clipei, scriu această carte  în memoria bunicilor mei, care m-au crescut” . 
Vorbind despre autorul acestei cărți,  prof. Vasile Stancu a spus că Toth Arpad „ este o rara avis la noi în județ: Arpad este maghiar, de origine, însă scrie poezie și proză  în limba română. Este omul pădurii, este făcut pentru pădure”. 

Întâlnirile omului cu ursul” este o carte  cu scurte fragmente, scurte eseuri scrise de autor, prin cuvintele sale sau prin cuvintele celor care au avut „norocul” să se întâlnească cu ursul. 
„Dl. Toth Arpad  este un apostol al pădurii. Codrul nu este un element de decor  nici în viață, nici în poezia lui, ci e habitatul cotidian unde orice om poate trăi, medita, învăța legile divine. Viețuitoarele și copacii îi sunt buni vecini, și foarte adesea, prieteni și dascăli spirituali. De la rădăcinile lor poetul își trage seva, mai mult etică decât lirică. Versurile narează viața  cinstită și curată a unui pădurar dăruit cu sentimente nobile, unui îndrăgostit de frumos și de bine  care transmite mesajul limpede al credinței. Îi face cinste cuvântul scris în limba țării în care s-a născut și a studiat, limba în care se exprimă fluent, adesea cu umor profund, axat în realitatea pe care o cunoaște perfect. Nu e un epigon, ci un militant ecologist, convingător, trăind fără emfază perceptele Bibliei și ale credinței”  (Antonia Amati)

Sursa: Libris.ro

Leave a Reply