Deseori asociem copiii cu strări de îndrăzneală, de entuziasm, aceștia sunt prietenoși, își fac ușor parteneri de joacă și sunt mereu comunicativi. Însă nu toți copii au aceste atribute, copii care se implică puternic din punct de vedere emoțional suferă ades de timiditate. Aceasta se poate trata pentru a nu avansa în stări de inadaptare socială în perioada de maturitate.
Există unele strategii din partea părinților care fac ca și micuții timizi să se poată implica cu entuziasm în activitățile școlare:
1. Încurajează-i pasiunile! Dacă cel mic are o disciplină preferată pune accent pe aceasta în procesul de învățare și stimulează să fie activ la școală prezentând ceea ce a învățat. Roagă profesorii să îl încurajeze și să îl motiveze atunci când este activ pentru a îî oferi o motivație în plus.
2. Ajută-l să își facă prieteni! Un copil timid se comunică mai greu cu colegii și se implică mai anevoios în relații de prietenie, încurajează-l să își facă prieteni. Pentru a îl ajuta poți chema colegii cu care se înțelege acasă sau puteți ieși împreună la joc în parc.
3. Stimulează-i curiozitatea! Pentru un copil timid este foarte dificil să se dedice activităților care îl scot din zona sa de comfort. Serbările sunt o adevărată provocare. Îi poți povesti despre frumusețea evenimentului și îl poți încuraja să se simtă în largul lui.
4. Comunică cu el! Un copil timid are nevoie de sfaturi și de încurajări, îi poți vorbi mereu despre faptul că nu se va face de râs dacă vorbește în fața colegilor sau dacă este activ la ore.
Fiecare copil are caracterul său, fiecare trebuie ajutat să se dezvolte în funcție de trăsăturile sale și de abilitățile deținute.
Va recomand carucioare copii sport si carucioare gemeni!