Arthur C. Clarke: Sfarsitul copilariei, 2061: A treia odisee – toate au reducere 40% la Nemira. Tentat, nu?

Nemira
Arthur C. Clarke: Sfarsitul copilariei,
Arthur C. Clarke: 2001: Odiseea spatiala,
Arthur C. Clarke: 2010: A doua odisee,
Arthur C. Clarke: 2061: A treia odisee,
Arthur C. Clarke: Ultima Teorema

Daca toate aceste titluri iti spun ceva, afla ca aceste carti le poti cumpara la acest sfarsit de saptamana cu 40% reducere, de la editura Nemira. Tentanta colectie, nu?

Si cateva informatii despre Arthur C. Clarke: (16 decembrie 1917 – 19 martie 2008), autor de science-fiction, inventator si futurolog britanic, ramas celebru pentru seria de romane SF Odiseea spatiala.

S-a nascut in Minehead, Somerset, Anglia. Dupa ce a absolvit gimnaziul si Huish’s Grammar School din Taunton, nu si-a putut permite sa urmeze universitatea si s-a angajat ca auditor la sectia de pensii a Ministerului Educatiei. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a servit in Royal Air Force ca instructor si tehnician radar, fiind trecut in rezerva cu gradul de locotenent. Dupa razboi a absolvit King’s College London in matematica si fizica.

Clarke a fost presedintele Societatii Interplanetare Britanice intre anii 1946-1947, respectiv 1951-1953. Desi nu a initiat conceptul de sateliti geostationari (in ciuda legendei care sustine contrariul), a contribuit hotarator cu ideea ca acesti sateliti pot fi relee ideale de telecomunicatii. In onoarea activitatii sale, International Astronomical Union a recunoscut in mod oficial orbita geostationara de deasupra Ecuatorului ca Orbita Clarke.

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

10 thoughts on “Arthur C. Clarke: Sfarsitul copilariei, 2061: A treia odisee – toate au reducere 40% la Nemira. Tentat, nu?

  1. Scrierile lui Clarke sunt foarte bune. Mersi mult de informatii… nu stiam de aceasta promotie… si de mult doream sa iau trilogia Odiseea

Leave a Reply