Black Friday 2012 nu a fost Dead Friday, cum sugerează unii

 

Black Friday 2012 a fost, totuşi, un succes real. Într-un articol se sugera că, în privinţa prezenţei online a magazinelor online, tehnic vorbind, Black Friday a fost Dead Friday. Dar nu este aşa.

Într-adevăr, multe magazine online cu nume cunoscute au avut paginile funcţionale mai puţin de 60% din cele 24 de ore din Black Friday 2012. Exemplele negative: domo.ro -59, 1%, f64.ro -51,7%, evomag.ro -31,1%, librarie.net -29,8%, magazinultau.ro -0,1%. Însă, marea majoritate a magazinelor online au făcut faţă cu brio provocării numite Black Friday şi a exploziei de vizitatori şi comenzi faţă de o zi obişnuită., menţinând paginile lor online mai mult de 75% din cele 24 de ore ale Black Friday-ului.

Iar în timp ce unii stau şi se odihnesc după aşa un maraton de 24 de ore, alţii continuă provocarea şi azi. Este şi cazul ZorileStore.ro, ce a avut ieri un uptime de 93,8%, însemnând puţin mai mult de o oră, magazin online care îşi menţine promoţiile şi astăzi, 24 noiembrie şi chiar şi mâine, 25 noiembrie 2012, promoţii începute de Black Friday 2012, 23 noiembrie.

În momentul de faţă ZorileStore.ro au un uptime pentru azi de 99,0%. Dar cine este ZorileStore.ro?

ZorileStore.ro este un magazin online ce comercializează articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii, câştigător la Gala Premiilor e-Commerce 2012 la secţiunea cel mai bun start-up, care, după Black Friday 2012 (adică ieri) menţine  preţurile şi în data de 24 şi chiar şi în data de 25 noiembrie la reducere cu până la 60%, promiţând chiar şi o reducere de minim 20% la articolele din colecţia toamnă-iarnă 2012. Branduri comercializate de ei: Puma, Lotto, Fila, Lacoste, Le Coq Sportif, Prince, Police si multe altele.

 

2 thoughts on “Black Friday 2012 nu a fost Dead Friday, cum sugerează unii

  1. daca procentele date de tine cu downtime-ul sunt bazate pe monitorul de la distinct, as dori sa te anunt ca pentru librarie.net cauza acestui procent mare este ca AM BLOCAT DISTINCTUL cand au sarit peste o limita de request-uri; doar de asta mai aveam nevoie, de serverul lor sa faca sute de cereri pe minut; insa nu doar pentru asta ci din alte motive, librarie.net a fost disponibil toata ziua desi a mers mai greu ca de obicei

  2. Sincer, ma bucur să aud asta, căci mulţi nu au rezistat pe baricade 🙂 Pe de altă parte, da, este şi greşeala mea că nu am luat din mai multe susre statistici, aşa că îmi cer scuze.

Leave a Reply