Camera video si copiatorul te lasa fara ajutor social

Nu, nu este o gluma. Daca ai o camera video sau un copiator, ramai fara ajutor social si alocatie de stat pentru copii. Este de tot rasul acest text, foarte stufos, dealtfel, dar care pare sa aduca mari economii la buget. Si normal, daca cele prevazute vor fi aplicate. Si atunci sa vezi soc pe populatia Romaniei. Dragilor, textul acesta spune ca nu mai primeste copilul tau alocatia de stat daca ai … si acolo sunt insiruite o gramada de porcarii, inclusiv autoturisme mai noi de 10 ani (pac, 75% din copii care primeau alocatie de stat, nu mai primesc). Ah, da, motorete si scutere, la fel, pac. In schimb, daca ai avion, parapanta si alte exotisme, nu este problema. Probabil vor sa incurajeze zborul.

Un paragraf extrem de dureros, pentru parintii

 

Daca unele dintre prevederile privind venitul minim garantat sunt absolut legitime (autoutilitare, rulote, camioane), Altele scartaie de departe. Copiatorul prevazut in acest proiect va da multe batai de cap, si este simbolul actualei guvernari (facem legi rapid si prost, fara sa ne gandim la cine va suferi). Si o spun din punctul de vedere al indemnizatiei pentru cresterea copilului. Acest drept, da, este un drept pentru care cel ce il primeste a platit inainte, poate fi anulat cu usurinta de aceasta bocarie (pardon, porcarie) nummita lege. Copiator este si acel rahat de 300 de lei, pe care, atentie, vrei sau nu, il cumperi, pentru ca le trebuie copiilor pentru a-si face temele pentru acasa. In aceeasi categire se afla si camera video. Nu conteaza ca ai muncit din greu sa cumperi o camera video, pentru a capta evolutia celor mici, si pentru a vedea si ei cum erau ei, nu, este un articol de lux (in lumea asta moderna nu pot spune decat o alta bocarie scoasa de dragii nostrii incompetenti).

Dar sa ne uitam mai departe: teren urban1000 m2, si rural 2000 m2, atentie, per familie (casa si terenul aferent si/sau alte terenuri vandabile). Deci, dragi parinti, daca visati sa faceti o casa celor mici, luati-va gandul de la indemnizatia pentru cresterea copilului. Ah, si un aspect extrem, dar extrem de dureros: daca, Doamne fereste, moare careva din familie si esti mostenitor, ai pus-o. Si, ca sa fie totul clar, ca nu ai voie sa mori, dar nici sa te gandesti ca esti muritor, daca ai depozit la banca mai mare de 3.000 de lei, ai ramas iar fara alocatie si ajutor social. Alo, bai, aia de sus, cand v-a murit ultima data o ruda. Ah, nu a fost cazul, pentru ca sunt bine ingrijiti. E de toata lauda, dar hai sa va spun ca o inmormantare costa mai mult de 3.000 de lei. Asa ca, nexam inmormantare, ca altfel nu primeste cel mic ceea ce are dreptul sa primeasca.

Iar cei de la tara sunt si mai rau loviti. 1 (una) bucata cabalina Atat permite legea sa ai. Sa nu iti poti face treaba nici macar cu caruta.

Leave a Reply