Ce este ciumpalac? Gaga sau fraier?

Ciumpalac

Zilele acestea tot auzi la o anumita televiziune (Antena3), expresia “ciumpalac“, cu precadere din gura unui prezentator (Mircea Badea), dar si a colegilor sai de la stiri (ce bine da pe ecran ca titlu pe fundalul celor ce se intampla in Piata Universitatii un titlu gen: “Viermii si ciumpalacii…“).

Pentru ca ai ajuns pe aceasta pagina, te-ai intrebat si tu ce inseamna ciumpalac. Se pare ca aceasta expresie, ciumpalac, a fost folosita de un membru PDL. Cam ce ar putea insemna?
Una dintre definitiile gasite pentru “ciumpalac”, este intr-un dictionar al termenilor “mai noi”, dateaza din 2006 si spune ca ciumpalac este un apelativ jignitor ce inseamna fraier, ghertoi.

O alta definitie este ceva mai complexa, “Ciumpalacul este o nouă specie, rezultată din involuţia speciei Homo sapiens sapiens”. Evident, este un articol ce nu explica nimic.
O alta definitie auzita a expresiei ciumpalac este aceea de gaga,sau  un pitic ce nu gandeste.
Iar Dex-online te redirectioneaza de la termenul “ciumpalac” la termenul “Ciupalac”.

Ah, sa nu uitam de declaratia de inventie a lui Badea, atribuindu-i acest apelativ lui Arhi, intr-o emisiune.

Se pare ca expresia “ciumpalac” este penalizata de catre lingvistii romani si a fost inclusa intr-o brosura adresata tinerilor jurnalisti pentru a evita astfel de termeni in articolele lor.
Si pentru ca dictionarul se imbogateste, iata si folclorul de protest “Viermele si ciumpalacul“.

Dar poate stiti voi mai exact ce inseamna.
Ce este un ciumpalac?”.

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

16 thoughts on “Ce este ciumpalac? Gaga sau fraier?

  1. Vreti o viata mai buna si un viitor mai fericit copiilor nostrii trebuie sa ascultati aceasta vechi si inaltatoar strigat la lupta … Avanti Popolo – Bandiera Rossa .MOARTE CAPITALISMULUI BARBAR ,daca nu vom invinge sobolanii,vom fi sclavii lor pana la moarte!!! sa iesim cu totii sa scuturam ROMANIA de viermii politici care de 22 de ani ne mananca de vii sistematic. LIBERTATE TE IUBIM, ORI INVINGEM ORI MURIM

  2. in fond este trist cä toti acesti demonstranti care nu vor decit un trai acceptabil färä fricä cä in citeva zile dupä inceputul lunii, träiesc dela mina in gurä sint numiti ciumpalaci. ei demonstreazä pentru a aräta guvernului, opozitiei,cä in viitor vor sä fie condushi de oameni de incredere si nu de sobolani parveniti. este iluzionarä si utopicä aceastä dorintzä, insä cine stie?!?!
    pate isi adc aminte de indemnul:
    trezestete romäne.

  3. Prea multa vorba goala pentru un nenorocit de cuvant,darpentruca se impune si un “dar”,domnului Badea i se potriveste expresia “branza buna in burduf de caine”.Nu sunt anonim,dar nu vreau publicitate.

  4. cunpalac este un fost lingau ciausist si acuma hot ca basescu oprea,boc,videanu,udrea,eba,bercea cu mircea mafiotul ,cocos e t c.

Leave a Reply