Cum sa avem grija de natura

Preocuparile pentru protectia mediului natural s­au facut resimtite inca de lasfarsitul secolului al XIX­lea, cand s­a facut tranzatia de la atitudinea de admirare pasiva afrumusetilor pitoresti ale naturii la cea activa de actionare pentru protectia ei si de prevenire a exploatarii abuzive a bogatiilor naturale “lemn, pamant, gaze naturale,carbunii”. Fara pomi, plante, verdeata si tot ce este dat de la natura, lumea ar fi ‘’robotica’’ si cuprinsa de un intuneric sumbru. Poluarea s­ar ravasii asupra noastra si a mediului, iar cantitatea de oxigen ar scadea din ce in ce mai mult.

Daca noi intreaga populatie nu ne schimbam comportamentul acum, viitorul nostruva fi mai putin sigur si tot mai multi oameni se vor lupta pentru resursele naturale din ce ince mai reduse. In Romania, Afaceri Lemn isi propune sa promoveze rsponsabil utilizarea lemului, plantand paduri in schimbul celor folosite. Fara ocrotirea mediului, nu se poate asigura dezvoltarea durabila. Dezvoltarea durabila include protectia mediului, iar protectia mediului conditioneaza dezvoltarea durabila. Prin reducerea cantitati de deseuri, refolosirea si reciclarea obiectelor de uz curentsi respectarea normelor ecologice atunci cand mergem la cumparaturi, am avea posibilitatea de a contribui la o schimbare radicala.

Presiunea activitatii omului asupra mediului natural creste foarte rapid, va recomand sa apelati cu incredere pe afacerilemn.ro, indiferent de cantitatea dorita, veti fi pusi in legatura cu diferite firme care contribuie la salvarea mediului inconjurator. Dezvoltarea rationala pare o problema coplesitoare, dar chiar asa si este, la scoalasau acasa, toti trebuie sa contribuim la rezolvarea ei, nu numai pentru ca asa este corect , ci si pentru ca este in interesul nostru, pe termen lung pentru un trai mult mai bun.

Leave a Reply