Garsoniere in discutie, preturile pe lista

Intr-o discutie scurta si interesanta cu un prieten, am ajuns la capitolul Garsoniere Berceni. Garsoniere noi Berceni, ca sa fiu mai exact. Dsicutia s-a axat foarte mult pe preturi de dinainte de criza (stim ca atunci multa lume isi permitea sa plateasca un pret ce nu era chiar real, dar era sustenabil din punct de vedere al salariului celui ce platea) si preturile din ziua de azi.

Astazi lucrurlie s-au schimbat mult. Si spun asta pentru ca, apeland la o cautare simpla a unei agentii imobiliare, la capitolul de inchirieri de garsoniere in Bucuresti, dai de rezultate spectaculoase, preturi mici si preturi mari, simplitate si extravaganta, dupa buzunarul fiecaruia. Discutia s-a axat cel mai mult pe diferentele de calitate dintre garsoniere, in blocuri noi sau in blocuri vechi. Argumentele si contraargumentele au venit cel mai mult pe tema frumos si spatios. Desigur, oricat de putin te intereseaza cat spatiu ai disponibil in jurul tau, diferentele de pret mici dintre locuintele din blocuri vechi si cele noi nu se justifica total, si asta pentru ca in garsonierele noi spatiul disponibil este cu mult mai mare, facandu-ti traiul de zi cu zi mai usor. Desigur, si voi stiti cum este sa traiesti intr-o camera mica si cum este sa te poti desfasura tot intr-o garsoniera, dar care are spatiul locuibil mai mare.

Incercand sa ajungem la cifre concrete, am dat si de un articol, “Popeşti-Leordeni, zona care nu sta pe loc nici în timpul crizei” si care ne-a confirmat aceste diferente, si, ce este mai important, ne-a confirmat accentul care se pune pe locuintele noi, in detrimentul celor de tip vechi, tendinta ce era inceputa chiar si inainte de criza.

O locuinta in aceasta zona,  noua, finisata, la cheie, cu toate utilitătile, bransamente complete, poate cu o suprafata de teren in proprietate si un loc de parcare, are, in general, preţul mediu  undeva între 650 şi 780 euro/mp.

Cele mai interesante loturi, ca sa pomenim si de ele, sunt cele care au utilitatile in imediata apropiere sau au o locatie foarte buna, respectiv intre case, la strada asfaltata, in apropierea soselei principale, aproape de mijloacele de transport in comun sau de statia de metrou. In functie de caracteristicile fiecarui teren, preturile in zona variaza intre 40 si 130 euro/mp.

Si discutam aici de Bucuresti. Desigur, in provincie preturile sunt mai scazute, si pentru ca noi suntem totusi amatori, este bine sa intrebi un expert imobiliar cand iei astfel de decizii.

One thought on “Garsoniere in discutie, preturile pe lista

Leave a Reply