Igiena dintilor la copii

Multi parinti se intreaba cand este momentul sa invete copilul sa se spele pe dinti. Avand in vedere ca cei mici nu reusesc sa isi coordoneze foarte bine miscarile pana pe la varsta de 3 ani si au tendinta de a inghiti pasta de dinti, ideal ar fi ca in jurul acestei varste sa invatati copilul sa isi spele singur dintii.
Asta nu inseamna ca igiena orala va fi neglijata pana la aceasta varsta. Inca de la eruperea primilor dinti acestia trebuiesc sa fie curatati periodic, insa de catre parinte. Se gasesc periute speciale, realizate din silicon, care nu au fire de par ca peritele de dinti obisnuite, insa permit o curatate corespunzatoare a dintilor si gingiilor. Pana la varsta de 3 ani vor trebui cumparate paste de dinti special concepute pentru copii mici.
Odata cu eruptia primului dintisor puteti sa faceti o vizita la medicul stomatolog pediatru, care va va invata care este modalitatea cea mai buna de ingrijire a dentitiei de lapte la bebelusi si copii mici. Obisnuind copilul de mic cu vizitele la dentist nu veti avea probleme in viitor, cand copilul trebuie sa mearga la controlul regulat al dintilor, macar o data la sase luni.

Recomand magazin produse copii si carucioare sport copii bebe-mic.ro.

Leave a Reply