Legea salarizarii unitare 2017 pdf, proiectul

Ministrul Muncii a depus proiectul Legii salarizarii unitare în Parlament, semnat de 205 parlamentari PSD şi ALDE

Legea salarizarii unitare 2017

Grila salarizarii unitare 2017

“Încă se strâng semnături, nu m-a interesat foarte tare, pentru că peste o oră, din câte ştiu, se depune legea şi atunci, abia atunci, o să-mi parvină toate semnăturile şi de la Senat şi de la Cameră. (…) Au mai fost făcute modificări (la legea salarizarii unitare -n.a), dar nu de substanţă, ne-au venit câteva zeci de amendamente de la parlamentari. Ne-am mai uitat peste ele, la unele am considerat că nu modifică sub nicio formă esenţa legii. (…) La nivel de coeficienţi nu am mai lucrat”, a spus ministrul, la finalul şedinţei grupului senatorilor PSD, la care a participat.

“Există un algoritm foarte clar de calcul. M-am uitat şi eu la foarte multe dintre lucrurile pe care le-au reproşat în dezbaterea publică. Mi-am dat seama că nici măcar nu au citit legea (legea salarizarii unitare -n.a), şi probabil când va veni în Parlament şi vor avea ocazia să o dezbată vor fi obligaţi să o şi citească”, a susţinut ministrul Muncii, conform Agerpres.

Legea salarizarii unitare, prin care se măresc considerabil salariile bugetarilor, este de aşteptat să fie depusă luni în Parlament. Cel puţin asta a anunţat liderul PSD Liviu Dragnea, care susţine că nu s-a întârziat cu această lege. Între timp, sindicaliştii deja au depus amendamente de modificare a textului, iar opoziţia a refuzat invitaţia de a face acest lucru, anunţând consultări cu sindicaliştii.

„PNL va avea consultări cu federaţiile şi confederaţiile sindicale din domeniu. Vom analiza fiecare articol din lege, fiecare grilă şi vom anunţa ce măsuri luăm în acest domeniu. Aşteptăm ca legea să fie asumată de cineva. Guvernul dă din colţ în colţ şi nu-şi asumă legea, sunt foarte multe amânări. Aşteptăm ca proiectul să fie asumat şi apoi vom invita toate confederaţiile sindicale la consultări”, a declarat vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu, fost ministru al Muncii.

Leave a Reply