Mandria si viscolul ce blocheaza Romania

Viscolul si deszapezirea in RomaniaDa! Mandria si viscolul sunt factorii ce blocheaza in momentul de fata drumurile din Romania.
 “Va voi da datele de la celelalte ministere dupa ce le primesc” -propozitia incompetentului Boc, dupa, subliniez, dupa intrunirea comitetului de situatii de urgenta. Nu este un lucru normal sa ascultam o astfel de propozitie. Pana si televiziunile au mai multe date, fata de acest incompetent, care oricum nu inteleg ce cauta acolo (un scenariu plauzibil fiind “Da bine” sa fie vazut langa Raed Arafat), cand sunt n-sprezece oameni mult, mult mai competenti in situatia de fata.

Sincer, daca privesti un pic oricare dintre canalele de stiri, auzi tot felul de interviuri si interventii telefonice. Cel mai des folosit raspuns auzit la intrebarea “Aveti cunostinta de alte situatii pe raza judetului?” este… “Nu am fost contactat de cei de la…“. Da, tristul raspuns denota dezinteresul cras al factorilor de decizie si mandria prosteasca de care dau dovada. Probabil se gandesc “Lasa ca ne suna ei, daca vor“.
Pentru ce exista serviciul STS (fostul telefon rosu, pentru cei ce nu stiu), pentru ce sunt ei platiti din banii nostrii daca prefectii si primarii, si cei de la ISU nu folosesc linia acea de comunicare?  Da, exista un protocol care este incalcat, in situatii de urgenta TREBUIE folosit pentru comunicarea intre servicii. Dar linistiti-va, dupa ce trece toata nebunia, nu va fi nimeni amendat macar pentru ca nu a folosit ceea ce cere protocolul.
Un alt aspect foarte suparator este faptul ca acele echipe de interventie de la Inspectoratul de Situatii de Urgenta sunt nevoite sa foloseasca autospeciale, atentie, echipate cu cauciucuri normale de iarna. Este ceva strigator la cer. Un TIR, care are zeci de tone, nu se poate misca, chiar daca are cauciucuri de iarna si lanturi, dar ei trimit autospeciale normale. De acea nu ma mira faptul ca raman si ei blocati. Nu am vazut pana in momentul de fata nici macar o autospeciala, fie de interventie, fie de deszapezire, care sa aiba cauciucuri speciale pentru astfel de vreme. O singura exceptie la aceasta ultima propozitie, in momentele acestea vad un autoturism de teren, de 2 persoane (bine-nteles, nu este de la stat, ci de la BGS), care este echipata corespunzator si se pregateste sa intre pe drumul blocat impreuna cu armata si pompierii ce vor merge pe jos inspre persoanele blocate undeva la 5 km de la punctul de pornire (se pare ca se apeleaza si la … tancuri -sunt singurele care sunt pe senile).

Ca i-a luat “prin surprindere” vremea rea nu ma mira, hartia nu va face niciodata fata realitatii crunte, dar ca nu se comunica intre serviciile componente pentru cazuri de situatii de urgenta ma face sa strig. Pentru ca stiu care va fi soarta mea si a ta in caz de probleme. Nu vei fi ajutat la timp, asta chiar daca toate aceste servicii sunt platite tot de tine si de mine.

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

9 thoughts on “Mandria si viscolul ce blocheaza Romania

  1. nimni nu sare in ajutor cand ai nevoie rari oameni sa aiba mila si stiind ca masinile de dezapezire sunt tot platite din bani nostri nu inteleg ce mai vor?

  2. eu stau si ma gandesc..dar cand erau ierni de alea grele, tin minte acum vreo 10 ani, erau zapezi de abia iti vedeai picioarele da erau autogredere ce dezapezeau si drumurile nu stateau inchise mai mult de cateva ore.

    Ganditi-va la firmele de curierat, aia stau cu tirurile cu colete din cauza lor, tara se misca prost din cauza asta.

    Daca dadea drumul la masini pana in 3,5 tone mai repede se dezapezea ca se facea urma dar s-au speriat cam degeaba.

Leave a Reply