Nebunii din orasul fara semafoare

Un orasel mic, de provincie, cu trafic redus si, normal, accidente putine. Si totusi …

Ce ma surpirnde foarte mult este inconstienta soferilor chiar si pe aceste strazi relativ linistite. Parcari neregulamentare, depasiri “interesante” si alte minunatii. La trafic redus, multi uita sa semnalizeze, sa foloseasca farurile cum trebuie, sa respecte minimele reguli de bun simt. Si asta este o situatie trista.

Ieri, spre exemplu, am avut o surpriza de proportii (din fericire nu a necesitat piese auto), in drumul meu somnoros spre servici. Pe banda opusa, oprite in curba, doua masini, deh, pregatite de plecare. O alta se apropia dn spatele lor. Nimic deosebit. Doar ca … La nici 5 metri inaintea mea, ajuns in dreptul acelor masini stationate, cea de-a treia intra in depasire, fara sa semnalizeze, fara ssa reduca viteza, si uitandu-se urat la mine. Pai, la 50 km/h, nu e mare lucru sa ma dau pe bordura, nu? CA doar nu sunt tanc (am uitat sa va spun, un Tico este intotdeauna subestimat si ca viteza, si ca gabarit). Astfel ca masnuta mea amers cateva zeci de metrii pe bordura soselei.

Ma inreb, daca nu eram destul de atent (eram somnoros, totusi), as fi avut o zi ratata (masina lovita, intarziat la serviciu, etc.). Chiar daca aceste piese auto noi nu sunt scumpe pentru masinuta mea, credeti ca ar fi facut celalalt vreun gest “nobil” de a scapa el cu basma curata? Nu, eu nu cred.

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

12 thoughts on “Nebunii din orasul fara semafoare

  1. Acum cateva zile am dat de un nene intr-un Audi mergand fara probleme contrar sensului unic. (o simpla straduta pe care nu incape mai mult de o masina)…si pe langa asta, vroia sa dau eu cu spatele.

  2. astfel de depasiri fara semnalizare, depasirea liniei continue, etc au loc peste tot, nu doar in orasele fara semafoare sau orasele mici. astia-s soferii pe strazi, ce vrei. totusi prin afara nu prea am vazut

  3. In ultimul timp in micile orase au aparut tot felul de semafoare si indicatoare cica pt a se putea da examenul practic pentru permis acolo

  4. @Dani da, stiu si eu cateva dintr-astea prin zona Moldovei, dar nu dau nume:D oricum, mi se pare comic, sa pui un semafor doar ca sa poata lumea sa dea examenul acolo.. dar na, e oarecum normal, este in avantajul cursantilor

Leave a Reply