Sarutul, oglinda pasiunii?

Mari poeti au dedicat  o parte din timpul lor pentru a descrie pasiunea ce o trezeste in noi. Si daca ai rabdare, vei gasi multe lecturi, pasionale, dedicate  acestuia. Si totusi ce este?

As spune ca un gest, o punere in practica a ceea ce numim pasiune. Dar azi nu voi discuta despre aceasta parte a aspectului sarutului. Voi spune doar ca, intr-un cuplu, se observa de la o posta cine este cel ce iubeste si cel ce se complace in a fi iubit, uneori chiar fara a avea intentia de a spune macar ca nu numai ca nu doreste acel sarut, ci nu doreste aceea relatie pentru pasiunea pe care o  starneste asupra celuilalt.

Azi am facut un mic experiment rapid. Am incercaat sa il intreb pe nnea Google ce este sarutul. Ce am aflat in 10 minute si vreo 30 de pagini a fost urmatorul lucru:
– exista 14 feluri de sarut (chiar?). Si torturile au diverse forme, gusturi si glazuri, dar tot tort se numeste. Ah, o atentie deosebita trebuie sa acordati faptului ca un sarut simplu si plin de pasiune face minuni mai mari decat sarutul frantuzesc agresiv cu care ne-au invatat filmele americane (da, poate goni pe cineva in secunda a doua un astfel de sarut)
– multi au tot felul de intrebari cum se face si ce treuie sa simti (trebuie??? -daca nu simti fiorii dinaintea sarutului mai  bine renunta)
– exista si aici tot felul de tehnici si miscari standard care trezesc pasiunea (bleah -3 pagini dedicate acestei teme, cand ordinea fireasca a lucrurilor este exact invers)
– exista o etica cu privire la situarea in spatiu si timp, in care saruti o persoana (corect -dar in ultima perioada nu am vazut respectat acest aspect)
– etc, etc, etc… dar prea putin despre motivul principal al acestui gest (da este un gest prin care iti arati iubirea si pasiunea fata de persoana vizata).

Alte cateva aspecte colaterale privind acest gest cuprind (dinamica pasiunii cere descrierea acestor aspecte – Google le-a legat foarte interesant, ca sa nu ramanem cu un gest in zadar -WT… stiti voi):
– saurtul dat pe obraz, ureche, gat s.a.m.d. creste pasiunea (as zice ca este pura chimie, doi oameni care se urasc pot avea o relatie sexuala exploziva hormonal, daca au ajuns in acest stadiu)
– femeile care au o distanta mai mare de 2,5 cm intre clitoris si vagin au sanse minime de a avea un orgasm vaginal (ceva cercetatori ar fi spus asta! -nu intrebati cum au cercetat). Teoretic exista chiar o corelare intre mersl pe strada si acele 7% dintre femeile care pot avea un astfel de orgasm
– un barbat normal ejaculeaza la 5-10 minute dupa inceperea unui act sexual, lasand multe femei nesatisfacute (mda, este o treaba din vechime, cand acest act trebuia consumat rapid din motive de securitate -iar aceasta temporizare se poate schimba doar prin mult exercitiu si joc, si nu invers, prin abstinenta)
– chimic vorbind, hormonii eliberati in cursul unui act sexual complet echivaleaza cu efectul unui Diazepam sau Valium, la barbati, astfel se explica somnolenta lor de “dupa” (iar faptul ca imediat “dupa” aprinde o tigara este, in general, un semn negativ)

Am decis sa nu mai citesc documentarea pe care mi-o da un cautator. Este o insiruire, una dupa celalalta, a etapelor ce trebuie parcurse. Si nu pot fi de acord. Pasiunea unui sarut trebuie sa reflecte dorinta a doua persoane. Si nu un lant logic. Trebuie sa stii sa te opresti si sa observi partenera, sa tii cont de dorinte, sa fii multumit cu ce ai obtinut. Asta, bine-nteles, daca partenera poate fi sincera cu ea insasi si te lasa sa observi acest lucru (in caz contrar face ceea ce “trebuie” si s-a mai nascut un motiv mare de frustrare, ce va fi punct de pornire la urmatorul sarut pasional – da, nu va mirati ca sunt atat de multe persoane frustrate, este doar rezultatul lipsei de comunicare intr-un domeniu in care ai o singura stare corecta si benefica, cea de sinceritate). Cum poti comunica partenerei ca mai ai nevoie de un pic de sare, pentru ca asa vrei, la fel poti spune ca vrei mai mult sau mai putin “condimentat” actul (aici va aduc aminte ca 70% din comunicare este nonverabala intre oameni). Si, da, doamnelor, daca decideti sa ii pedepsiti pe barbati cu lipsa pasiunii si a sexului, cu respingerea saruturilor si nediscutarea frustrarilor de peste zi, nu va mirati de rezultatele negative pe care le obtineti, atat in voi, cat si in partener. Sexul este o necesitate, la fel cum este hranirea. Iar un om flamand va face orice sa manance ceva, mai ales daca este trecut binisor de orele pranzului.

Si iata ca am ajuns sa vorbim despre un cod de etica in ceea ce priveste sarutul. Dar va las pe voi sa completati mai departe, daca aveti curajul. Va provoc, chiar!

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

2 thoughts on “Sarutul, oglinda pasiunii?

  1. Ai foarte mare dreptate in privinta sexului. O relatie fara sex nu va dura foarte mult. Iar cu fluturasi in stomac inaintea sarutului, este adevarat doar ca este doar la inceput, dupa intervine obisnuinta…si dispar si fluturasii.

Leave a Reply