Când spun Sport Guru, nu mă refer la cineva care se pricepe la toate sporturile bine. Ci “doar” la cineva care a avut minunata idee de a deschide un magazin în care găseşti toate cele trebuincioase unui sport anume. Şi e foarte bine,
Nu, nu ai cum să devii un Sprt Guru. Şi nici as în vreun sport. Ci doar amator pasionat în una sau câteva. Principalul este să îţi placă, să practici acel sport regulat şi să ai grijă de sănătatea ta. Restul …
Bine, ai nevoie de echipamente sportive, şi aici intervine sportguru.ro. Sportul pe care vrei să îl practici are nevoie de tine, iar tu ai nevoie de echipament. Echipament sportiv ce îl găseşti la Sport Guru (din ce ştiu, este şi un magazin în Bucureşti, dar nu trebuie să mergi până acolo). Te pui frumos în faţa calculatorului şi îţi cumperi tot ce îţi trebuie din acest magazin. Au tot, începând de la îmbrăcăminte, încălţăminte şi terminând cu, să zicem, rachete de badminton şi fluturaşi de badminton. E convenabil şi util, nu mai trebuie să pierzi timpul cu căutatul acestor articole, economisind astfel timp şi bani. Te poţi concentra direct pe ceea ce îţi place. Dacă planifici un sfârşit de săptămână cu prietenii, îi poţi ajuta, chiar, să îşi achiziţioneze cele trebuincioase sportului tău preferat (de convins îi convingi să vină la tine, dar aşa nu mai au scuza de a nu avea ce le trebuie pentru a juca cu tine. Şi nici tu nu eşti nevoit să le cedezi echipamentul tău (şi ştiu cât de neplăcut este şi câţi nervi consumă “datul împrumut” al echipamentului. Hai să fim serioşi, poţi să te pregăteşti de un bal mascat, dar nimeni nu îţi va cere împrumut măştile tale. Nici aici nu ar trebui să fie altfel.
Dar să nu deviez. Sport Guru te ajuta pe tine şi prietenii tăi să aveţi echipamentele sportive necesare practicării sportului preferat. Punct. Ţi-am aruncat mănuşa! (da, sunt mănuşi de box)
Prima îţi dă un moment de a te pregăti înaintea căderii şi chiar de a te împinge uneori din perete. Astfel îţi poţi asigura o poziţie în care capul nu este ameninţat, te poţi prinde cu ambele mâini de coardă iar corpul tău e pregătit de impact pe măsură ce coarda se alungeşte. Indiferent de evenimentul ce produce căderea, cea mai sigură metodă de a evita rănirile este prinderea cu ambele mâini de coarda de asigurare, prevenind astfel căderea cu capul în jos. Se recomandă încordarea muşchilor şi reţinerea respiraţiei pentru mărirea capacităţii de rezistenţă şi de elasticitate a corpului. De remarcat că o cădere într-un pasaj vertical sau surplombant este mai puţin periculoasă decât o cădere în teren înclinat şi cu pitoane rare. Pentru cea de-a doua categorie, problema e un pic mai complicată. Căderea este mult mai periculoasă deoarece corpul tău este deja în cădere în timp ce creierul primeşte informaţia. De multe ori acest lucru generează lipsa de reacţie. Întrucât loviturile în zona capului sunt cele mai periculoase, niciodată nu trebuie să te afli cu coarda după picioare (mai ales în traversări). Exemplu: cădere pendulară a capului de coardă.