Zahărul din nucă de cocos mai sănătos decât cel rafinat

Zahărul din nucă de cocos este o alternativă potrivită pentru zahărul alb rafinat sau cel brun din comerţ. Acesta are un indice glicemic scăzut şi nu generează o creştere bruscă a glicemiei. În plus, conţine numerooase vitamine şi minerale esenţiale pentru organism. Îl poţi folosi pentru a îndulci ceaiul, cafeaua, dar şi pentru dulciuri. Spre deosebire de zahărul rafinat din supermarket, acesta îşi păstrează toţi nutrienţii intacţi şi nu are un impact atât de puternic asupra pancreasului.
Zahărul din nuca de cocos se obține din nectarul florilor de nucă de cocos. Nectarul este evaporat la temperaturi scăzute până devine un caramel gros, apoi este uscat și măcinat până devine o pudră cristalizată. Acesta conține potasiu, zinc, vitamine B1, B2, B3 și B6.
Beneficiile acestui îndulcitor sunt demne de luat în seamă. În primul rând vitaminele și mineralele esențiale organismului rămân intacte deoarece produsul nu este supus tratamentelor chimice. Având un ingice glicemic cu 10 procente mai mic decât cel din trestie sau sfeclă se absoarbe lent în corp, pancreasul absoarbe insulina treptat și poate controla concentrația de glucoză din sânge.
Alte beneficii ale acestui zahăr sunt acelea de a putea fi folosit de persoanele care țin dietă, are calorii mai puține, dar și de diabetici, are un indice glicemic scăzut.
Aspartamul este un îndulcitor intens hipocaloric. Este o pudră albă inodoră, de aproximativ două sute de ori mai dulce decât zahărul.Vezi ce parere au nutritionistii despre aspartam.

Leave a Reply