+1 vs. Like Concurenta Google – Facebook

Iata o noua jucarie Google. In incercarea de a tine pasul cu retelele de socializare, Google are un experiment numit “Butonul +1”. Deocamdata cei ce au cont Google si doar pe Google.com si activeaza experimentul, vor vedea in dreptul rezultatului cautarii un buton “+1”.

Butonul +1 Google

Acest buton iti da posibilitatea de a marca pozitiv rezultatul unei cautari, si de a recomanda si prietenilor acel rezultat. La fel, daca la una din cautari vedeti butonul activat, inseamna ca unul sau mai multi dintre prieteni au recomandat acel rezultat.
Oarecum similar cu butonul “Like” de la Facebook, acest gadget presupun ca este un pas micut catre lumea retelelor sociale a gigantului Google.
Ah! Acest buton apare chiar si in dreptul rezultatelor sponsorizate, dar aceasta nu va afecta pretul acelui rezultat, aceasta apreciere neinfluentand (deocamdata) in nici un fel relevanta reclamei. Iata si un mic clip video (in engleza):

Suna un pic ciudat “Your friend +1`d this!”, si mai ales, nu stiu cum vei putea reda verbal acest lucru.

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

5 thoughts on “+1 vs. Like Concurenta Google – Facebook

  1. Pentru socializare au facut Google Buzz.
    Nu inteleg de ce se agita ei sa creeze cine stie ce nebunii cand ei oricum detin monopolul pe o mare piata a netului. Sunt cei mai puternici. Poate ar putea sa se asocieze cu wordpress, de exemplu sau sa repare diverse chestii care nu funct.

  2. Nu are rost nici o asociere cu wordpress… Pot eventual sa cumpere platforma si sa o trasforme in “googlepress” sau ce le mai trece prin cap… Google face ce vrea si cand vrea… cu asta va trebui sa ne obisnuim cat mai repede!

  3. @alexandrescudani: Este mai mult pentru business Buzz.

    @alin: Le ajunge Blogger. Informatia nu ii costa nimic, ba chiar castiga din ea.

  4. o sa aiba succes cu el pentru ca webmasterii de exemplu o sa scada in cautari google daca nu au +1-uri multe pe site, iar de like-urile de pe facebook nu se tine cont in cautari google.

Leave a Reply