A venit Antivirusul!

Antivirus Bitdefender
 “- A venit Antivirusul!”
O remarcă auzită la întâlnirea mea cu un cerc de prieteni. Ştiam din remarcă de prezenţa unui laptop la masă, deşi eu venisem la cafea. Mai târziu am aflat că, deşi erau într-adevăr probleme cu laptopul respectiv, propoziţia îmi era destinată. Oricine, oricând mă sună pentru probleme cu calculatorul, primeşte ca primă întrebare propoziţia: “Ai antivirus instalat?”. Se pare că a şi rămas ca temă de glumă între câţiva. Probabil urmează Bitdefender Sphere
Începând de la un simplu virus, care nu te lasă să lucrezi cum doreşti pe propriul tău calculator, să accesezi BlogAwards, spre exemplu, (şi crede-mă, am păţit chiar eu aşa, am pus un sistem nou nouţ şi am instalat antivirusul ultimul, iar după 3 ore de muncă am constatat că ceva nu e în regulă -era deja plin- un CD de drivere de fabrică era virusat! ) şi terminând cu telefoane primite de la 1 -2 -10 prieteni cum că şi-au virusat calculatorul din cauză că le-am trimis pe mail ceva aiurea, se poate întâmpla orice. Sunt situaţii cu mult mai grave, când rămâi fără banii din cont sau altele, dar, din fericire, cea mai rea păţanie a unuia dintre prieteni a fost să viseze la îmbogăţire rapidă (clasica scrisoare nigeriană). Cred că şi voi aţi păţit toate aceste lucruri. Şi aţi învăţat pe propria piele ce înseamnă un virus. Dintre toţi cei pe care i-am ajutat, unul singur este care se încăpaţânează să nu folosească antivirus. Şi ghici cât de des îşi schimbă sistemul de operare? O dată pe săptămână sau chiar mai des, în unele cazuri!
Cea mai des întâlnită întrebare este: “Spune-mi un antivirus bun …”. Bun la ce? Chiar şi cel mai bun nu poate proteja calculatorul decât 60-70% împotriva viruşilor, asta fără să restricţioneze accesul la orice pagină doreşti. Aşa că, pe lângă antivirus, cel mai bun este comportamentul adecvat pe internet. Asta înseamnă să înveţi să recunoşti paginile reale, adresate ţie, cu informaţii reale. Şi înseamnă să închizi acele pagini pe care observi că informaţia nu numai că nu este reală, ci este făcută să te păcălească. Să închizi acele mail-uri care vezi că au un conţinut ce nu l-ai cerut sau care nu are un text coerent şi, mai ales, care conţine link-uri către alte pagini obscure.
Bitdefender Sphere, sau orice alt antivirus ai, vor încerca să filtreze toate acestea, dar întotdeauna tu vei fi cea dintâi linie de apărare împotriva viruşilor informatici.
Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

One thought on “A venit Antivirusul!

  1. De ceva ani incoace bitdefender e pe primele locuri la securitate. Nu l-am incercat pana acum dar am auzit ca si el are problemele lui. Oricum respect pt cei care il fac pentru ca sunt romani 😀

Leave a Reply