Cele mai potrivite saltele pentru un somn cu adevarat bun

Tamos

Aproximativ o treime din fiecare zi o petrecem in pat – insa modul in care facem asta (dormind profund sau doar intorcandu-ne, foindu-ne, negasindu-ne pozitia), depinde in mare masura de salteaua patului nostru. Aceste saltele pot sa aiba un impact major somnului nostru, spun specialistii; insa nu exista o anumita categorie de astfel de produse, ideala, care sa aiba intotdeauna cele mai bune efecte. Foarte adesea, solutia optima va fi diferita de la persoana la persoana, dupa cum vom vedea in randurile urmatoare ale acestui articol – vom vorbi despre anumite clasificari,  cele mai frecvente probleme de sanatate ce pot fi combatute si cele mai recomandate solutii. Vezi aici saltele de calitate superioara, destinate oricaror persoane.

Ce saltele ti se potrivesc cel mai bine?
In mod ideal, o saltea care iti reduce punctele de presiune din corp iti va oferi un somn mai bun. Totusi, dupa cum am mai spus, solutia perfecta poate sa difere de la om la om. Trecand peste clasificarile generaliste, ce impart segmentul de saltele in modele simple, ortopedice, superortopedice si speciale, putem sa observam ca nu totul se rezuma la pret sau la bani.  Cu cat eticheta produsului afiseaza o suma mai mare, cu atat  mai scumpe materialele sau costurile de market.  Insa nici marca sau denumirea nu ar trebui sa ne impresioneze – ci ar trebui sa fim motivati in cautarile noastre de nevoile personale – unii prefera saltelele mai moi, in timp ce altii se indreapta catre cele mai tari. Nu exista dovezi care sa recomande un anume produs in detrimentul altuia. Totusi, persoanele cu anumite afectiuni sau probleme medicale par ca prefera anumite saltele, dupa cum vom vedea imediat.

Afectiuni de sanatate si recomandari specifice
Cei care au probleme cu spatele sau cu gatul ar trebui sa abordeze urmatoarea optiune: saltele nici prea tari, dar nici prea moi.  Explicatia e simpla: Daca esti pe o saltea prea moale, vei simti ca te afunzi; pe una prea tare, vei pune o presiune prea mare pe umeri, pe cap si pe gat. Astfel, o saltea de tip mediu, alaturi de o perna mai moale, iti va oferi  senzatia potrivita, echilibrul optim intre confort si  suport.
Daca ai alergii sau astm, s-ar putea sa trebuiasca sa iei in considerare achizitia unor saltele de tip hipoalergic sau antialergic. Acestea au un invelis special, din material tricot, tratat cu diferite extracte. Acestea sunt si antiseptice si antibacteriene, beneficiind deseori si de plusurile tratamentelor cu aloe vera (pentru un plus de reimprospatare).
Nu in ultimul rand, pentru cei care cauta un raport cat mai bun intre rigiditate si elasticitate, un model de saltele recent introduse pe piata, eficiente in a le oferi un somn bun celor cu probleme de spate (imbunatatind odihna si pentru alti utilizatori, de asemenea) sunt cele cu memory foam (de obicei incadrate in segmentul de saltele superortopedice).   Datorita interiorului de spuma vascoelastica si a arcurilor, greutatea corpului este repartizata corect. De asemenea, aceste saltele reduc foarte mult transferul motric – altfel spus, tu vei putea stas mai nemiscat, chiar daca partenerul tau se intoarce si se rasuceste frecvent in pat, de-a lungul noptii.

Momentul pentru o noua achizitie
Daca te incadrezi intr-una din categoriile de mai sus si nu ai luat nicio masura pana acum, cu siguranta trebuie sa faci o noua achizitie. Mai mult decat atat, nici saltelele vechi pe care le folosesti nu vor tine vesnic – specialistii recomanda ca acestea sa fie schimbate frecvent, deoarece in timp, datorita uzurii, spuma si celelalte materiale din interior se vor deteriora, pierzandu-si din proprietati, nemaireusind sa iti sustina corect corpul. Pentru gama completa, descopera sectiunea de saltele prin Tamos – aici poti gasi oferte dintre cele mai bune, de la variante extrem de accesibile pana la modele ce incorporeaza cele mai recente inovatii tehnologice !

Leave a Reply