Eşti credincios?

De multe ori mi se întâmplă să fiu întrebat dacă sunt credincios. Şi de cele mai multe ori, în zi de duminică.
– “Ah, şi ai fost la Biserică?”
– “Nu!”
– “Păi, cum zici că eşti credincios, e duminică, şi nu ai fost la biserică”

În general, discuţia se opreşte aici. Dacă aş continua, mi-ar trebui mult timp să fac persoana respectivă să înţeleagă că este total greşit conceptul de “eşti credincios, deci tocmai vii de la biserică”. Ei, dacă se împiedică la ieşirea din biserică, vor înjura (făcând absolut inutilă aceea plimbare -Cele 10 porunci). Eu, mă împiedic la ieşirea din bloc, şi îmi impun să fiu mai atent data viitoare.
Care este diferenţa? Nu este mare. Sunt credincios pentru că încerc să respect cel puţin cele 10 porunci. Alţii, nu ştiu ce îşi impun să respecte, dar dacă chiar cele mai elementare lucruri cerute de Biblie nu le respectă, atunci….

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

3 thoughts on “Eşti credincios?

  1. Având grijă să nu fac ceea ce îmi interzice Biblia, trăind o viaţă simplă şi normală, ajutându+mi semenii….
    Lectura atentă a Bibliei rezolvă multe dileme.
    Şi nu, nu sunt vre-un fanatic. Sunt un om absolut normal, care l-ai cataloga, probabil, ca ateu.

  2. Problema este ca sunt multi care se duc la biserica, bat 3 cruci si dupa ce ies din ea..ce e la gura lor, de nedescris. La fel sunt si femeile care sunt maritate/traies in concubinaj cu diversi barbati din anumite interese..nu din pct de vedere a sentimentelor. Acesti oameni se cred cei mai credinciosi…

Leave a Reply