Identitate sau backlink-building?

Pe un blog, mi s-a sugerat sa nu fac baclink-building pe seama lor. Doar că….
Am postat un mic comentariu acolo, doar în ideea de a corecta o mica neregulă, iar faptul că sfaturile ce sunt date acolo le voi folosi pe o anume identitate m-a făcut să semnez acel comentariu cu numele acelei entităţi. Era un instrument util autorului articolului de a verifica dacă îi sunt puse în practică sfaturile. Şi chiar dacă ar fi o semnătură pentru backlink-building, tot ar fi un schimb avantajos de informaţii. El are adresa de mail, care la un momentdat poate să îl vândă, iar eu am un link. Iar atunci când am postat comentariul, nici nu verificasem că linkul intră cu follow. Unde mai pui că pentru a lasă un comentariu, chiar el îmi cere un link al paginii mele, dacă am.
Cere şi ţi se va da! Eu aşa ştiu.
Dar să nu mai comentez. De fapt nu sunt nici eu mai breaz. Şi pe deasupra comentariile de pe acest blog sunt cu nofollow. Nu mă întrebaţi de ce!

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

3 thoughts on “Identitate sau backlink-building?

 1. Ai dreptate partial. Nu crezi ca e mai ok sa te semnezi ca persoana publica in loc sa te ascunzi in spatele unei identitati?

  Mi se pare mai omenesc sa o faci astfel. De ce? Pentru ca dai dovada ca in spatele unei identitati juridice exista oameni si nu roboti. Acelasi motiv se aplica si cand acorzi o atentie sporita cititorilor tai si le raspunzi, socializezi cu ei samd. 🙂

 2. Salut. Din păcate, foarte multe comentarii de tip spam se ascund în spatele unor mesaje „semnate” prin cuvinte cheie, aşa că o astfel de intervenţie este privită imediat cu suspiciune.

  Doi. Un blog decent (pe *.ro, dau nu numai), cu o identitate asumată, nu-şi va permite vreodată glumiţele de care vorbeşti (să vândă adresele de e-mail).

  P.S. Link-urile de pe worldit.info sunt tot cu nofollow…

 3. Mda.. Poate fi un subiect de polemică.
  Am uitat să vă precizez. Pagina aceea, cazarecovasna.ro nu este o pagină comercială, nu are o identitate juridică, este doar, să zicem, lucrarea mea de diplomă în a construi pagini web, SEO, s.a.m.d. Şi sunt chiar mulţumit. Are tot ce trebuie, inclusiv, locuri rezervate in prima pagina de căutare -rezervată marilor jucători. De aceea nu vezi adrese şi numere de telefon pe pensiuni şi hoteluri, ş.a.
  E doar un exerciţiu.

Leave a Reply