Examenele si “ajutorul” familiei

Familia este intotdeauna langa tine. Cel putin teoretic. Te poti baza pe ei in multe situatii aiurea. Dar cat te costa asta.

Desi nu ar trebui sa existe un cost pentru a fi alaturi de tine atunci cand ai nevoie de ei (chiar si atunci cand nu fac nimic -asta ar fi rugamintea ta, sa te lase in pace), iata ca se intampla sa trebuiasca sa cateodata decizii destul de aiurea pentru a plati “colaborarea” lor.
Profitand ca esti intr-o situatie dificila si sensibila, stresanta si cu garda jos, multi dintre membrii unei familii incearca sa castige tot felul de favoruri pentru ei. Cunosc multe persoane care invata pentru diverse examene. Din pacate nu mai sunt surprins cand aud ce concesii a trebuit sa faca pentru a avea 2-3 zike de liniste. Si, da, am patit-o si eu la fel.

Problema si dilema incepe abia dupa ce ai trecut peste hop. Daca esti cat de cat tu si nu ai cedat, te va durea capul, pentru ca vor fi foarte suparati ca nu le-ai cedat. Daca totusi le-ai cedat, vine intrebarea: sa nu ii dai la oase pana se invata minte sa nu mai faca asta?

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

17 thoughts on “Examenele si “ajutorul” familiei

  1. Familia ramane familie…sigur ca nu toate deciziile lor sunt ok, insa nu uitati ca sunt primii care in caz de probleme pot sa va ajute…insa depinde intr-adevar de familie…

  2. Familia reprezinta mama si tata si cam atat. Fara sa ne gandim ca familia este singurul loc in care primim dragoste si sprijin neconditionat. Noi traim in speranta ca prietenii sunt aceia kre ne scot din incurcaturi, insa prietenii nu-ti sunt rude si nu tin loc nici de mama nici de tata. La ei ne plangem pt ca poate sunt de varsta noastra si credem ca ei inteleg mai bine insa daca ne gandim parintii, care sunt mai trecuti prin viata, stiu mult mai bine ce sa faca in anumite situatii. Prietenii vin si pleaca insa familia nu.Te nasti intr-o familie si mori intr-o familie fie ca vrei fie ca nu.

  3. Nu ne putem alege familia in care ne nastem, de aceea cred ca modul in care relationeaza membrii unei familii reprezinta in principal raspunderea parintilor, copiii nefacand altceva decat sa-i imite (in special in primii ani de viata).

  4. familia…. de multe ori mai bine stai departe de asa zisele lor favoruri, asta spre binele tau.
    si nu in ultimul rand as aminti zicala: “mai rarutz ca-i mai dragutz” 😉

  5. In primul rand este important ce fel de relatie este intre membrii familiei. Sunt unii care sunt mereu pregatiti sa te ajute si sa fie langa tine, insa sunt si familii unde poti face orice, ei nu te vor sustine si nu te vor ajuta. Trebuie sa trecem cu vederea, doar ei alcatuiesc familia noastra. Nu? Acesta insa nu inseamna ca trebuie sa ai o relatie buna cu ei.

  6. fiecare are doza lui de egoism, fiecare percepe binele in felul lui, important este sa respectam dorintele si necesitatile celorlalti. in cazul acesta “ajutorul” s ar transforma in AJUTOR

Leave a Reply