Jucariile LEGO

Multi copii prefera jucarii lego city. Si fiul meu este unul dintre acestia. A gasit chiar si desene cu lego city pe Internet si sta si se uita timp de o ora la desene, dupa care isi ia cutia in care a depozitat toate piesele de la toate cutiile de lego city primite pana acum si incearca sa reproduca ceea ce a vazut in filmulete. Ba chiar l-am surprins vorbind in locul personajelor, exact cum a vazut pe net.
Acest tip de jucarii lego ii ajuta pe copii sa isi exerseze atat abilitatile manuale, cat si sa invete ce inseamna perspectiva si sa gandeasca in spatiu. Sunt un preambul foarte util pentru mai tarziu, cand la scoala vor invata geometria in spatiu. Deja isi insusesc notiunea de cub sau paralelipiped si jucandu-se nici macar nu isi dau seama cat de multe reusesc sa invete.
Sa imbini piese de lego implica sa ai rabdare si de aceea acest tip de jucarii lego nu este potrivit chiar pentru orice copil. Cei mici trebuie sa inteleaga ca daca au rabdare pot reusi sa creeze lucruri minunate, insa este necesar sa depuna efort, caci nimic nu se poate realiza fara munca. Uneori rabdarea le este pusa la grea incercare si poate aparea abandonul sau chiar refuzul de a se mai juca cu lego. Incurajati-i de fiecare data!

Recomand jucarii lego, in special jucarii lego city.

Leave a Reply