Marketing cu putine reclame

In momentul de fata, in Romania, au inceput foarte multe persoane sa foloseasca blog-ul pentru a-si impartasi opiniile, ideile, sfaturile si pur si simplu de a spune ce au pe suflet in momentul respectiv.

Fata de anii trecuti, cand blogging-ul era doar un hobby, in momentul acesta sunt multi bloggeri ce pur si simplu scriu pentru a monetiza website-ul si de a scoate un profit din asta, ceea ce este gresit. Odata ce incepi sa scrii din pentru bani si scrii din sila, scarba, plictiseala si mai stiu eu din ce motive blogul incepe sa piarda trafic.

Ce nu inteleg tinerii bloggeri in momentul de fata este ca poti monetiza blogul si fara a face abuz de reclame, de trimitere newsletter si mai stiu eu ce. Poti scrie natural si poti ‘scoate bani’ (cum zic unii) din reclamele adsense, care chiar nu afecteaza cu nimic cititorul. Insa, odata ce incepi sa aberezi si sa scrii despre toate prostiile fiindca iei bani pe acel articol cititorii isi pierd interesul in a mai vizita site-ul tau si, evident, in timp, pierzi tu bani.

Ca si blogger am invatat ca mai bine poti sa produci prin intermediul cititorilor decat prin intermediul reclamelor. Cititorii vor fi mereu acolo si se vor inmulti, iar banii vor incepe sa ‘curga’, insa, odata ce faci abuz de reclame traficul va scadea iar lumea nu va mai vrea sa cumpere deloc reclame.

Va recomand trimitere newsletter !

Leave a Reply