Nu ai un somn liniștit pe timpul nopții?

 Odihna pe parcursul nopții este elementul necesar pentru buna funcționare a organismului. În timpul somnului organele își încetinesc activitatea, creierul se relaxează și își pregătește doza de energie pentru ziua următoare. Dacă odihna nu se face așa cum ar trebui atunci ar trebui să căutăm factorul disturbator și să îl eliminăm.

            Trezitul pe parcursul nopții este un proces normal și nu reprezintă o afecțiune, atunci când o persoană se trezește noaptea intră într-un stadiu al somnului, motiv pentru care este cel mai probabil să se trezească. Dacă trezitul continuă pe o perioadă de câteva zile, iar perioada de refacere a somnului durează mai mult de 30 de minute atunci persoana suferă de insomnie. Insomnia poate fi provocată fie de afecțiuni fizice, cum sunt tulburările digestive, dar și de tulburări psihice, anxietatea este cea mai frecventă cauză.

            Pentru a ne asigura că odihna pe timpul nopții se face la nivelul la care organismul o cere ar trebui să fim atenți la dormitor. Mediul în care dormim trebuie să fie confortabil, să nu aibă surse de lumină și de zgomot. Pentru a avea un somn odihnitor evitați mesele înainte de ora somnului, dar și băuturile alcoolice.

Recomand scaune komoder si fotolii cu masaj inada.

Leave a Reply