Rovinieta, bat-o vina!

Roviniete.ro

Rovinieta sau rovignieta sau taxa de drum sau “aia” (da, asa am cerut la o statie Peco, cu talonul in mana), nu stiu cum ii zici, ideea este ca este tare pacatoasa.

Ma intrebi de ce scriu despre rovinieta, daca eu am cumparat de la o statie de alimentare. Pai, greseala clasica am facut-o si eu. Am primit un telefon, si am plecat in “excursie”pe drumurile tarii. La o verificare de rutina, ghici cine nu avea rovigneta? Mda! Eu. Am cazut la pace si am luat acolo, pe loc, la statie (norocul meu: expirase de 3 zile si am fost oprit chiar langa statie).

Daca cumperi rovinieta online ai cateva avantaje deloc de neglijat. In primul rand, este comod. Apoi, prin serviciul de alertare prin email, serviciu oferit gratuit de ROVINIETE.RO ai posibilitatea de a seta alerta RCA, CASCO, rovinieta, zile de nastere, etc. Interesant, nu? Nu mai trebuie sa cauti actele, sa te holbezi la ele, sa calculezi (da, surprizele de genul acesta sunt “costisitoare””).

Nu  va mai spun decat atat: eu, lenes notoriu, voi folosi acest serviciu. Pentru lenea mea, bine-nteles!

Roviniete.ro

Acesta este un semn de circulatie!

De zilele urmatoare va aparea pe drumurile tarii acest nou semn de circulatie: Punctul negru. Rolul punctului negru este de a semnaliza zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere. Astfel, Punctul negru reprezintă un sector de drum cu lungimea de maximum 1 kilometru, pe care, într-o perioadă de 5 ani consecutivi, s-au înregistrat minimum 10 accidente grave de circulaţie, soldate cu cel puţin 10 persoane decedate sau rănite grav.

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

12 thoughts on “Rovinieta, bat-o vina!

  1. Chiar nu cred ca merita sa-ti bati capul in Romania cu asemenea aberatii… cand toata lumea da si ia spaga in nesimtire… de ce m-as simti eu mai cu musca pe caciula, ii aplic organului constator in momentul in care voi fi sruprins un stimulent si gata sa rezolvat treaba.

  2. Tocmai am primit amenda pentru ca anul trecut in octombrie am uitat sa imi cumpar. Eu prefer varianta off-line de la benzinarie, este una chiar langa mine asa ca e mai simplu asa, pentru mine.

  3. Eu nu am mai cumparat rovineta de peste 6 ani. Inconstient sau nu, norocos sau ba nu am fost prins niciodata. Daca calculez bine trebuie sa fiu prins si amendat de 3-4 ori pentru a zice ca ies mai rau asa. Nu zic sa faceti ca mine – dar daca folositi masina 95% in oras – este un pic cam mult sa ma platesti si rovineta.

  4. Inca nu am masina, dar sunt pe punctul de a-mi cumpara una, asa ca e bine de stiut cum stau lucrurile cu rovinieta. Cat priveste noul semn, habar nu aveam ca a fost introdus.

  5. Atata timp cat drumurile sunt facute din bani publici ar trebuie sa se intretina tot din banii publici atata timp cat platim la greu impozite. Nu ar trebui platit extra pentru folosirea lor – Logic vorbind. Cei care fac comert pe aceste drumuri ar trebui sa plateasca in plus sau cei care depasesc o anumita greutate care ar putea deteriora mai serios calitatea drumurilor. Eu cu dacia mea nu cred ca pot sa scric calitatea lor decat daca imi cade teava de sapament si imi atarna pe jos.

    In conditiile actuale sistemul online cu reminder mi se pare foarte avantajos. Chiar poti evita niste amenzi periodice in cazul in care iesi mai des din oras.

Leave a Reply