Sfaturi pentru întreținerea grădinii de legume

O grădină de legume este o adevărată bogăție pentru o familie, acesta poate găsi mereu legume proaspete, sănătoase și ieftine fără a mai face un drum până la supermarket. Utilitatea practică a grădinii necesită susținută, astfel că un grădinar trebuie să țină cont de câteva sfaturi pentru îngrijirea sa. În primul rând în momentul organizării grădinii ține cont de locul în care vei poziționa legumele, alege locurile însorite și începe să lucrezi de la începutul primăverii. Plantarea se poate face pe tot parcursul verii pentru a avea mereu legume proaspete.

În al doilea rând alege momentul potrivit pentru culegerea legumelor. Roșiile trebuie culese atunci când s-au înroșit pe trei sferturi din suprafață, atunci savoarea lor este la potențialul maxim, dacă vrei să le folosești la prepararea bulionului, culegerea lor trebuie făcută când acestea sunt pe deplin coapte.

Alte sfaturi pe care le poți folosi sunt cele care se referă la semințe. Înainte de sădirea lor ține-le la înmuiat în apă. În acest fel le vei grăbi dezvoltarea, odată umezite semințele se umflă, iar micul embrion este gată să crească. Acoperă semințele cu apă la temperatura camerei și lasă-le astfel pentru câteva ore, scoate-le apoi, usucă-le și plantează-le.
Recomand motocultoare de vanzare si masina de tuns gazon.

Leave a Reply