Sunetul fotografiilor

Sunetul fotografiilor

Poate o sa vi se para ciudat, dar fiecare fotografie are un sunet aparte, un fundal sonor pe care il trezeste in fiecare din noi. Acest zgomot ce il percepi este in functie de locul si starea de spirit avute in momentul declansarii diafragmei aparatului foto. Privind o fotografie tiparita, poti cadea intr-o contemplare profunda, in care orice alt sunet exterior, al momentului in care privesti fotografia, sa nu il percepi. Eu, unul, cand deschid un album foto, scot fiecare fotografie in parte din folia protectoare tocmai pentru a nu fi umbrite stralucirea captata si sunetul aferent fotografiei.
Si observ ca si fiica mea cea mare priveste lung fotografiile si mediteaza. Acelasi lucru s-a intamplat si azi, cand a luat unul din albumele foto si a studiat fiecare poza in parte.
Invariabil, dupa un astfel de rasfat al ochiului, imi cere sa deschid pe laptop cele cateva inregistrari video ce le avem, in care personajul principal, un bebelus, gangureste. Spun cateva pentru ca sunt ele, cele doua fete, inregistrate la varsta mica, cand incepeau sa comunice cu noi. Si invariabil, privim toti aceste inregistrari. Sunetul este cel ce ne face sa privim impreuna. De data aceasta, sunetul este cel original, care, nu stiu, poate din cauza registrului vocii interpretei, sau poate datorita tehnologiei Sonic Master ce inzestreaza laptopul N75 al celor de la Asus (tind sa cred, totusi ca frumusetea primeia are fideliatea mare datorita celei de-a doua) este atat de clara, incat, daca inchizi ochii, nu poti sa nu te abtii de la a spune ca este cea pe care ai inregistrat-o initial, cu ani in urma. Iar ea, fiica mea, ma pune sa dau replay, pentru ca, dupa cateva zeci de minute, sa constate ca nu numai ca vocea ei seamana foarte mult cu cea a surorii, dar si faptul ca nu difera prea mult de vocea ei de acum. Iar aceste constatari ma fac sa inregistrez si acum aceste cuvinte, pentru ca, peste alti cativa ani, sa ii pot arata cat de frumoase si dulci sunt, de la nastere si pana acum.
Iar ceea ce nu voi putea eu surprinde in povestirea cresterii lor, ma va ajuta tehnologia acestui laptop, tinandu-ne pe toti, iar si iar, in fata sa.

 P.S. Acest articol participa la prima etapa a competiei SuperBlog 2011.

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

2 thoughts on “Sunetul fotografiilor

Leave a Reply