Tzoale vs. Haine – modernizarea vechiului …

“Pune niste tzoale pe tine si hai jos”. O propozitie cat se poate de normala si pe intelesul tuturor. Doar ca … nu stiu, pe mine ma zgarie pe timpan cuvantul acesta: “Tzoale“.

Ma gandesc ca, probabil se refera la haine. Ba nu. Tzoale se refera la acele haine “cazual”, pe care le porti zi cu zi, cele lejere. Mda. Daca ar suna telefonul si mi-ar spune: “Pune niste haine pe tine si hai jos” automat as intreba: “Unde mergem?’. Doar ca eu sunt baiat. Si se intelege diferenta. Tzoale – iau niste blugi, un tricou si valea. Haine – un pantalon clasic, camasa si … aranjarea in oglinda.

Dar sa vedem ce se intampla in cazul fetelor. Ce ar putea sa insemne tzoale? O rochita simpla sau o bluzita nu sofisticata s-ar incadra la capitolul tzoale. Ah, da, si blugii. Dar atunci ce ar putea fi niste haine. Hai mai baieti, nu fiti neseriosi! Stiu ca v-ar place sa spuneti ca pantaloni scurti  si bluza  ar corespunde la capitolul haine, dar nu este chiar asa. Vezi ce inseamna rochii online si ne lamurim dupa aceea. Mda, inapoi la treburile noatre. Haine ar putea fi costumase, pantaloni Wardrobe B, veston si toate din categoria aceea. Sau poate ma lamuriti voi, fetelor!

Daca ma gandesc bine, toata diferentierea aceasta a inceput chiar de la parinti. De cate ori ati patit sa fiti intrebat daca ati pus hainele la spalat? Si se refereau la hainele lor? Si de cate ori ai fost intrebat daca ti-ai pus tzoalele la spalat? Si se refereau la tzoalele tale. Mda …. iteresant.

Ah, si parca vad ca in momentul in care citesti acest articol porti niste tzoale, nu  haine, nu?

 

Rochii online si pantaloni Wardrobe B.

16 thoughts on “Tzoale vs. Haine – modernizarea vechiului …

  1. da ai dreptate in vremurile astea unii dintre noi ne mandrim pentru ca o anumita piesa de imbracaminte are o anumita marca si asa ajunge mai departe si unii dintre noi isi iau haine doar de la anumite magazine unde stiu ca sunt de calitate si ultima moda.

  2. Haina se spune ca face pe om si trebuie sa nu fim ipocriti si sa recunoastem ca prima impresie este influentata si de cum te imbraci.Dar ca sa iti cumperi un obiect vestimentar pe care il porti ca un trofeu ….Asta spune multe despre perioada in care traim.

  3. La tara deseori intalneam cuvantul acesta, pentru baieti este mai simpla tinuta vestimentara, pe cand la noi nu am putea merge in haine sport la o petrecere….

  4. De fiecare data cand aud cuvantul asta ma gandesc la acel “tol” (patura groasa din lana) clasic de la bunica de la tara. Deci tzoale nu are nici o conotatie vestimentara pentru mine. Dar presupun ca pentru altii care vor sa fie “cool”, hainele nu sunt ceva general ci sunt impartite in tzoale si cele “de sarbatoare”.

Leave a Reply