Ziua internationala a varstnicilor – Covasna 2011

Ziua mondiala a varstnicilor

Fiecare avem o zi a noastra, ziua de nastere, pe care o celebram si ne bucuram de ea impreuna cu prietenii si familia. Avem si alte zile in care sarbatorim impreuna cu fratii, surorile, parintii nostrii.
Si mai avem si Ziua internationala a Varstnicilor, care se sarbatoreste in fiecare zi de 1 octombrie.

Este ziua in care le multumim pentru ca sunt langa noi, pentru ca ne-au protejat si ghidat in viata, pentru ca ne invata ce inseamna sa fim intelepti. Multi din generatia tanara uita, o data cu atingerea unui scop in viata, ca exista si ei, batranii, cei ce au fost ghizii lor in viata. Nu ar fi ajuns acolo unde sunt fara ajutorul lor, dar multi uita acest aspect.

Chiar si astazi, cei ce au nevoie de ingrijiri speciale sau cei bolnavi, sunt ingrijit de cei mai in varsta. Toti stim ce inseamna sa stai cu bunica, mai ales cand esti bolnav. Doar ca, daca o astfel de ingrijire ii ia unei persoane care are varsta de 30-45 de ani aproximativ 50 de minute, unei persoane care are varsta de 65-74 de ani ii ia 201 minute.

Haideti sa fim langa ei astazi si sa ii facem sa se simta tineri, ca noi. Sa le spunem cinstit ca suntem bucurosi ca fac parte din viata noastra de zi cu zi.

Ziua mondiala a varstnicilor la Covasna, 2011

Si pentru ca va fi organizata si in orasul Covasna o mica festivitate de ziua internationala a varstnicilor, am placerea de a va invita sa ii aduceti la aceste manifestari pe batranii vostrii, pe data de 2 octombrie, intre orele 14-16, in curtea Bisericii Reformate din centrul orasului Covasna. Fundatia Crestina DIAKONIA, Biserica Reformata si finantatorul Fundatia Comunitara Covasna vor avea voluntari aici ce vor masura gratuit tensiunea arteriala, glicemia, va vor da sfaturi privind prevenirea acestor boli, va vor indulci cu compot de mere si paine cu gem preparata de bunici, iar pentru cei de varsta prescolara si scolara va fi organizat un concurs de desen si alte activitati, ce vor fi expuse si premiate in jurul orei 17,30. Va asteptam cu drag, iar daca acum va ganditi ca nu veti avea timp, faceti un efort si asigurati-le macar transportul pana acolo si inapoi batranilor vostrii.

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

2 thoughts on “Ziua internationala a varstnicilor – Covasna 2011

Leave a Reply