Blue Monday – cea mai depresiva zi a anului

Blue MondayBlue Monday – cea mai depresiva zi a anului

Blue Monday a fost calculat pentru data de 20 ianuarie 2014 anul acesta. Ce vrea sa fie?

Conform acelei formule, Blue Monday este acea zi din an cand esti in starea cea mai depresiva. Si este si zi de luni. Desi este considerata ca o formula din pseudo-stiinta, mass-media pare sa tina cont de ea. In ce fel, vom vedea. Vrea sa fie o explicatie stiintifica a zilei de azi, cu toate cele rele.

Blue Monday -de unde vine?

Aici se complica un pic lucrurile. O agentie de turism a folosit acest Blue Monday ca parte a unei campanii. Au folosit numele unui  anume Cliff Arnall, la acea data angajat al unei filiale al Cardiff University. Mai tarziu conducerea universitatii a declarat ca acel angajat a parasit institutia pe la mijlocul lui februarie. Cert este ca a aparut un articol in The Guardian, care explica acest Blue Monday, acel articol fiind semnat si de alte nume sonore. Mai tarziu s-a aflat ca au fost platiti pentru a semna acel articol.

Wikipedia spune: Blue Monday for 2014 fell on its new date, January 6, according to some news sources. Other sources give January 20. In the Netherlands, the day is called ‘deprimaandag’ (depression Monday)

Tot de aacolo aflam si formula de calcul al zilei Blue Monday:

According to a press release by a mental health charity the formula is:

\frac{[W + D-d] T^Q}{M N_a}

where weather=W, debt=d, time since Christmas=T, time since failing our new year’s resolutions=Q, low motivational levels=M and the feeling of a need to take action=Na. ‘D’ is not defined in the release, nor are units.

Se pare ca in timp ce scriam acest articol, Romania TV a dat publicitatii un articol pe aceasi tema, avand ca susrsa de informare … MediaFax. 🙂

 Blue Monday are si reversul, Happiest Day?

Da, se pare ca acelasi academician care a calculat Blue Monday, a calculat si cea mai fericita zi a anului. Acesta cade pe ziua de 18 iunie in 2010. Cifre mai proaspete nu detin in acest moment, dar promit sa revin daca aflu ceva. Pana atunci, Happy Blue Monday!

Leave a Reply