Cand trecutul te ajunge din urma…

Tot felul de sentimente te iau atunci cand trecutul te ajunge din urma. Pozitive, negative si … altele. Unii se cramponeaza, intra in panica. Se intreaba daca au mers pe un drum atat de gresit incat i-a ajuns trecutul din urma.

Dar este doar o iluzie. Este doar o situatie similara, nimic nu este ca acel punct din trecut. Multi nu sunt mandrii de astfel de pncte din trecut, astfel ca se streseaza cu privire la ce va fi si cum se vor descurca. Si, mai ales, incearca sa arunce totul in spate, sa uite, sa se ascunda de el. Dar problema trebuie pusa diferit: desi esti tot tu, si acum, si atunci, diferenta este ca atunci aveai anumite prioritati si teluri, diferite de cele de acum. Totul tine de adaptare. Atunci aveai anumite lucruri la care trebuia sa te adaptezi, acum ai cu totul alte lucruri la care trebuie sa te adaptezi.

Trebuie sa iti spun totusi ca este un caz fericit, pentru ca, desi te-a ajuns din urma “trecutul”, ai ocazia, unica poate, de a lamuri o problema ce nu ai lamurit-o atunci, si de care te temi acum. Sunt putini cei care au privilegiul de a putea lamuri pete ale trecutului, bune sau rele. Cei mai multi traiesc doar cu amintirea ei, neputand face nimic. Iar cei ce gasesc foarte impovarator, apeleaza la psiholog, lamuresc lucrurile in alt mod.
Si iar insist. Esti un caz fericit cand te ajunge trecutul de urma. Ai ocazia unica de a lamuri lucruri ce nu te-au lasat sa dormi nopti intregi. Profita de ocazie si te vei simti mai bine. Vei avea de carat mai putin cu o povara!

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

19 thoughts on “Cand trecutul te ajunge din urma…

  1. Normal ca trecutul ramane in urma, insa trebuie doar sa invatam sa trecem peste anumite lucruri ramase nerezolvate, cuvinte nespuse, fapte nefacute.. Si daca viata ne ofera sansa de a ne intalni din nou cu trecutul, nu trebuie niciodata sa ii dai cu piciorul ! Din contra, inseamna ca e momentul sa iti infrunti trecutul si sa spui ce ai pe suflet 🙂

  2. Citisem zilele trecute un citat foarte fain: „Lasă trecutul şi priveşte către viitor. Trecutul lucrează şi îşi va spune cuvântul.” Deci da, trecutul te poate prinde din urmă și îți poate spune că ai greșit și că puteai să faci lucrurile într-un alt fel. Într-un mod mult mai bun…

  3. atat TRECUTUL, cat si PREZENTUL sunt foarte importante pentru definirea ta ca om, ca persoana, fiecare te marcheaza intr-un anumit fel si-ti determina actiunile si deciziile pe care le vei lua in VIITOR. desi poate in trecut ai facut anumite greseli, poate in viitor ai sansa sa le repari…

  4. E bine sa stii sa inveti din greselile trecutului si sa incerci sa nu regreti nimic din ceea ce ai facut. Ce poti face este sa incerci sa fii cu fiecare zi care trece un om mai bun.

Leave a Reply