Ești părinte bun sau rău?

Educația pe care un părinte o aduce copiilor săi este una dintre cele mai grele aspecte din procesul creșterii copilului. Alegerile asupra modului în care încercăm să facem din copiii noștri oameni mari sunt decisive asupra comportamentului viitor al copilului. Spun că educația este dificilă deoarece ades ne confruntăm cu situații conflictuale. Acestea se datorează nevoii celui mic de a își impune autoritatea. Ce poți să faci pentru a determina un copil să se comporte așa cum trebuie?
Răspunsul la acestă întrebare este unul complicat, părinții trebuie să știe ce atitudine să adopte în funcție de context. Dacă părintele nu se supune copilului va fi catalogat ca ”părinte rău”, dacă respectă întotdeauna dorințele copilului va fi ”părinte bun”. Nu ar trebui să ne situăm la nici una dintre aceste două extreme, ar trebui să fim echilibrați și să explicăm copilului de ce acesta va fi nevoit să acționeze într-un fel sau altul.
Ca părinte nu ar trebui să fii nici prea rău, din dorința de a ține copilul sub supraveghere atentă să îl controlezi ca un polițist. Oferă-i încredere și explicăm care este comportamentul bun și care este cel rău pentru ca el să înțeleagă unde greșește și să nu repete greșeala. Nu fi nici prea bun pentru că nu vrei să ai de a face cu un copil răsfățat care dorește ca toate cerințele sale să fie îndeplinite.
Va recomand scaune auto graco.Pentru scaune auto recaro apelati la Bebeabc.

Leave a Reply