Farmecul din Barcelona

Daca vrei sa stai intins la plaja, sa admiri muntii, sa te plimbi printr­un oras vechi, dar seara sa iesi in cluburi moderne si baruri, sa dai o fuga prin muzee nu mai sta pe ganduri si incepe cu Barcelona. Barcelona este al doilea oras ca marime din Spania si capitala regiunii Catalunia.

Zona preferata a turistilor este Rambla, o strada intinsa, asemanatoare unei pasarele pentru promenada, care serveste artistilor drept scena improvizata, iar comerciantilor drept o vitrina imensa care le asigura expunerea marfurilor. A devenit o adevarata Mecca pentru arhitecti de renume din intreaga lume, care si­au dat intalnire aici pentru a crea structuri moderne, cu un design avantgardist.

Din fericire, afluxul de constructii noi nu a inlocuit complet vechile edificii, iar stilurile arhitecturale clasice se impletesc in mod armonios cu cele moderne. Primul lucru pe care trebuie sa il procuri este un ghid al Barcelonei. Orasul este atat de mare si plin de surprize, incat gandul ca ai ratat ceva minunat te va urmari o vreme, dupa intoarcere.

Recomand ski Italia si ski in Austria.

Leave a Reply