Habeamus … Guvern sau cum nu faci nimic

Habeamus Guvern

“Habeamus Papam”. Culoarea fumului de la Vatican ne spune asta.
In ciuda frigului si a vremii nefavorabile, zilnic se duc cateva mii de oameni in Piata Universitatii, sa vada culoarea fumului. Si nu apare nici un pic de fum.
Diferenta pe care nu o putem face acum este aceea ca, similar propozitiei “Habeamus Papam”, stam si asteptam ca cei din spatele usilor inchise sa cada de acord asupra persoanei care va fi premier. Nu are nimeni nici un dubiu ca guvernul Boc este dus, iar presedintele este “detronat”. Au facut mult prea mult rau zambind si spunand minciuni.
Oameni buni, cei pe care ii asteptam sa hotarasca nu sunt precum preotii, cu ani buni in spate de credinta si invatatura. Pe ei ii respectam si le acordam incredere ca vor alege cel mai bun Papa posibil. Nu, aici avem oameni simpli, ca tine si ca mine, care gresesc si nu stiu ce fac. Nu trebuie sa ii asteptam sa iasa din spatele usilor inchise. Nu sunt oameni care au castigat increderea noastra. NOI trebuie sa dictam ce vrem. Altfel ne vom trezi ca ei au ales, iar noua nu ne convine. Aici deja nu mai avem situatia in care asteptam fumul care sa ne zica ca s-au facut cartile. Aici trebuie sa cerem noi ce vrem.

Din aceasta cauza ma astept ca aceste proteste sa nu se opreasca pana cand nu va fi un nou Guvern. Dar nu ne va place. Si mai ales voua, celor care ati fost in Piata Universitatii. Parlamentul este singurul care are in componenta oameni alesi de noi, care au primit votul nostru de incredere. Ei sunt cei care ar trebui sa confirme, atentie, sa confirme ceea ce vrem noi. Trebuie sa constientizati faptul ca trebuie sa hotarati ce vreti, in afara de “Jos Guvernul”. Ese deja jos, doar ca nu vor sa recunoasca. Mergeti la partidul de care apartineti, la parlamentarul ales si spuneti-i ce vreti. Va fi obligat sa va asculte si, sa speram, va face ce ii cereti.

Nu mai asteptati fumul si culoarea sa, mergeti si cereti concret ceea ce vreti, daca vreti sa auziti propozitia “Habeamus … Guvern”!

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

4 thoughts on “Habeamus … Guvern sau cum nu faci nimic

  1. Un exemplu nou de bataia de joc a guvernantilor este trimiterea profesorilor si a cadrelor tessa din scoli, sa faca recensamantul copiilor pentru anul pregatitor si clasa intaia , strazi intregi ,sa bata din poarta in poarta si sa completeze tabele intregi pe gerul acesta. Cred ca mai mult de atat nu se poate.

Leave a Reply