Mortii in miscare. Coabitare?

COABITÁ, coabitez, vb. I. Intranz. (Jur.) A locui, a trăi împreună (în aceeași casă) cu cineva; a conviețui. [Pr.-co-a-] – Din fr.cohabiter, lat. cohabitare. 
Sursa: DEX ’98 (1998) |

In urma cu cateva minute, CCR a decis reintoarcerea lui Basescu la Cotroceni. De ce se vor misca mortii? Pai, asa este romanul. Observ deja o tendinta de a aduna oamenii in Piata Universitatii, sau nu, pentru a protesta impotriva acestei decizii.
Desi decizia parea una de bun simt si just, se pare ca mamaliguta va exploda. Spun ca de bun simt, pentru ca  acest razboi politic a afectat extrem de negativ lumea simpla, muncitorul de rand, caruia nu ii pasa de jocuri politice. Si tot de bun simt, pentru ca puteam deveni o a doua tara cu probleme financiare grave, alaturi de Grecia. Si tot de bun simt, pentru ca asa este corect.
Si just, pentru ca asa spune legea. As fi fost trist sa observ cum niste cifre se pot manipula in favoarea sau defavoarea cuiva, folosind “frumusetea legilor” -interpretabilitatea lor. Suntem evazivi pana si in legi, nu avem un legislativ care sa spuna ca albul este alb si negrul este negru. Nu. Ea admite, semioficial ca este si gri. Si asta nu le place multora, mai ales acelor investitori care vad un potential in Romania, dar se retrag pentru a nu lupta cu legile care spun ca exista si gri.

Si, da, va fi necesara coabitarea puterilor statului. Presedentia, care este, justitia, care, iata, s-a aratat independenta, si parlaamentul, care se schimba mult prea dinamic si mult prea in functie de bani. Adica, ai o platforma, ai declarat niste principii, dar nu te tii de ele, ci schimbi din mers, in functie de confotul tau. Un apel am, totusi, catre bun simt: sa lasam mortii in pace. Desi tare am impresia ca nu va fi asa!

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

5 thoughts on “Mortii in miscare. Coabitare?

  1. Lehamitea ne cuprinde pe toti, durerea e ca indiferent de dorinta noastra politica ne influenteaza viata tuturor. Mai fericiti cei ce au plecat de mult din tara, s-au stabilit in alte meleaguri, unii chiar si-au schimbat si numele.

  2. Parerea mea este ca decizia care au luat-o CCR de a-l re-numii pe Base` Presedinte a influentat foarte mult gandirea omeneasca si majoritatea se vor gandi de 2 ori inainte daca mai merita sau nu sa voteze, atata timp cat votul lor n-a contact, al nostru, de fapt.

Leave a Reply