Simptomele disfunctiei articulatiei temporomandibulare

Disfunctia articulatiei temporomandibulare (ATM) este o afectiune a articulatiei dintre maxilar si mandibula, ce se caracterizeaza prin lipsa de functionare a sistemului complex de oase, ligament, discuri si muschi, de care depinde miscarea mandibulei inainte, inapoi si lateral. Disfunctia ATM se manifesta prin numeroase simptome, motiv pentru care de cele mai multe ori este dificil de diagnosticat.

Astfel, cel care poate pune un diagnostic corect este medicul dentist, motiv pentru care trebuie sa vizitati o clinica stomatologica. O astfel de clinica este Arra Dental Clinique, ce ofera pacientilor care sufera de diferite afectiuni dentare, precum parodontoza, sa isi recapte increderea, zambetul si sanatatea dintilor. Mai multe informatii cu privire la aceasta clinica aflati pe site-ul www.arradent.ro.

Cele mai intalnite simptome ale disfunctiei ATM sunt urmatoarele: dureri de urechi, dureri de cap, durere sau presiune in spatele globilor oculari, dureri la cascat, la masticatie sau al deschiderea larga a gurii, o modificare bursca a ocluziei dentare, blocaj al maxilarelor sau deplasarea acestora si sensibilitatea muschilor maxilari. Pentru a trata disfunctia ATM exista mai multe posibilitati de terapie, ce urmaresc reducerea simptomelor neplacute cauzate de aceasta afectiune.

Astfel, tratamentul administrat urmareste eliminarea spasmului si durerii musculare prin aplicarea compreselor calde si umede sau prin medicatie. Totodata, se poate purta un dispozitiv numit gutiera ocluzala, care reduce efectele negative ale inclestarii maxilarelor si uzura dentara. Dispozitivul se monteaza pe dintii superiori si se confectioneaza la comanda, impiedicand dintii superiori sa se uzeze prin contactul cu cei inferiori.

In acelasi timp, Dr. Traian Comanescu va poate sfatui sa urmati sedinte de terapie pentru a elimina stresul, insa daca sunt afectate articulatii musculare, este necesara interventia chirurgicala, astfel incat tratamentele ce sunt administrate nu vor duce la obtinirea unor bune rezultate. Prin interventia chirurgicala, este posibila tratarea disfunctiei ATM, daca este afectata articulatia.

Leave a Reply