Cafea, maşini şi vise (SB2012)

Toyota Avensis, cafea si vise

Cafeluţa de seară (înlocuitorul berii, căci nu beau), o servesc, în general, la o terasă, în compania prietenilor. În seara aceasta nu a fost nici o excepţie, m-am întâlnit cu unul dintre ei, ne-am băut cafelele, ne-am pus la zi cu ultimele ştiri şi, mai ales, cu ultimele dedesubturi ale întâmplărilor din ultimele zile. Pentru că toate lucrurile au, în general, şi un aspect ascuns, pe care mulţi nu îl observă sau nu îl ştiu.
Ei bine, acest prieten, remarcabil, aş spune eu, mă face să gândesc logic şi rapid, prin puţine cuvinte, spuse cum trebuie şi când trebuie. Experienţa lui de viaţă mă face să mă simt bine în aceste discuţii. Nu facem economie de cuvinte ci doar comunicăm eficient. Faptul că ne ajunge timpul unei cafele pentru asta este confirmarea acestui lucru. Şi încă ceva, pentru care spun că este remarcabil. Promptitudinea cu care rezolvă treburile (şi mai ales problemele, când rămân blocat în mărunţişuri). Bine-nţeles, mai sunt multe alte lucruri ce le-aş putea spune, dar v-am promis cafea, maşini şi vise.

Dacă ar fi să îi fac cadou o maşină, cred că, din punctul meu de vedere, maşina care i-ar “trăda” calităţile de prieten ar fi Toyota Avensis. Ajunge să priveşti acea maşină pentru a înţelege multe. Şi o să înşirui aici câteva cuvinte care sunt trăsături comune: promptitudine, eficienţă, comunicare, spaţiu, locul potrivit, timpul potrivit. Bine-nţeles, mai sunt alte trăsături comune între ei doi, pe care nu le-am menţionat. Şi, da, cine cunoaşte această maşină şi acest prieten, mi-ar da dreptate.
Cum de-altfel, a făcut-o şi el. Pe drum înspre casă am mers pe jos, şi, printre altele, am menţionat şi capitolul maşini. El a înşiruit trei maşini ce i-ar place: o maşină sport (cine nu ar vrea), Toyota Avensis şi încă o maşină. La tot restul, a avut câte ceva ce nu îi plăcea. Ceea ce m-a făcut să mă gândesc că nu am greşit când am spus că maşina care l-ar caracteriza perfect ar fi Toyota Avensis.

Doar că … rămâne un vis, căci amândoi suntem bugetari de România.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2012

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

5 thoughts on “Cafea, maşini şi vise (SB2012)

  1. Este o masina foarte frumoasa, potrivit pentru un om matur si pentru cineva care stie sa respecte frumosul. Cel mai mult in cazul unui Toyota Avensis imi place sprintul, care este uimitor. Mi-as dori si eu o astfel de masina, insa ramane si pentru mine un vis frumos.

Leave a Reply