Legislatia romana: 200×2 =84

Am avut de lucru, din pacate, cu sistemul romanesc al Protectiei Copilului. Desi in lege se stipuleaza, in Legea 446/2002 ca, in cazul copilului cu handicap, alocatia de stat se mareste cu 100%, in hartiile primite de la Directia de Protectie a Copilului, in dreptul acestei rubrici este scris 84 lei, cu aplicare din martie 2011.
Tanti, daca pana acum acest copil primea 200 de lei alocatie, intrand in sistemul vostru, aplicand legea, imi spui ca 200×2 este 84, atunci imi dai voie sa te intreb in ce fel iti faci munca, de vreme ce nu numai ca nu ajuti copilul respectiv, ci ii faci si rau?
Mi s-a sugerat sa pun pe hartie, ca sa primim mai departe cei 200 lei (WTF -nici nu intra in discutie ce scrie legea???), iar intrebarea ce se va pune: Ea ce scrie acolo? “Parintii refuza dreptul de majorare a alocatiei de stat?”

Te intrebi de ce nu merge nimic in tara asta? Hai sa iti mai spun ceva: Legea 446/2002 mai stipuleaza ca o persoana juridica daca are angajati cel putin o treime persoane cu handicap, sa fie unitate protejata, prin care se micsoreaza niste dari la stat si alte stimulente. Dar nicaieri in legislatie nu imi permite, mie ca parinte al unui copil cu handicap, sa infiintez o unitate protejata, pentru a ma putea descurca cu copilul respectiv (ati vazut ce inseamna legea aplicata). Rahat! Urlam si stam cu mainile in san, si nu facem nimic sa indreptam aceste lucruri.

Roviniete.ro

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

Leave a Reply