Soarta, ce sa-i faci – Nu, deciziile proaste!

“Soarta, ce sa-i faci!”. O propozitie care te acopera perfect atunci cand iei o decizie proasta cu consecinte mai mult negative.  Ne pricepem de minune sa ne acoperim cu explicatii false chiar si catre propria noastra persoana!

Soarta, ce sa ii faci – Nu, deciziile proste!

Scuzele cele mai patetice si cele mai des folosite.
Nu vom fi impacati cu noi insine, cat timp facem astfel de afirmatii. Sechelele unor decizii gresite ne urmaresc foarte mult timp si nu vom putea contracara efectele sale negative, atat timp cat nu putem spune deschis:
“NU! Este doar decizia mea proasta sau indecizia mea!”
Este valabila propozitia axeasta in majoritatea situatiilor.

Ah, si sa nu uitam, ca subconstientul nostru este mai puternic de 30.000 de ori fata de constient. Faci o astfel de afirmatie, si o pasezi subconstientului, doar ca acolo este stocat Adevarul. Asa ca, ai deschis un conflict in creier, pe care el trebuie sa il rezolve cumva. Si pana nu rezolva, va fi conflict. Care va iesi sub o forma sau alta la suprafata.
Am mai spus despre acest conflict cand incerca,m sa va explic cum este cu viciile. Si este o problema foarte reala. Poate ti se pare stupid, dar sa stii ca, de exemplu, intr-o convorbire cu o veche iubire, simpla propozitie: “Nu, eu am fost indecis, sau am luat o decizie prosta” te va scapa de foarte multe dureri de cap, si, cateodata, de obiceiuri ale caror origine nici nu le stii. Conflictele interne duc la obiceiuri si ticuri, temeri si sechele.
Scapa de ele. Atunci cand ai ocazia sa fii sincer cu tine si cu persoana sau persoanele care sunt implicate, fii sincer. Te vei simti mult mai usurat, si, ce este si mai important, vei fi impacat si mai linistit, cu mai putine “probleme”.

Spune ceea ce gandesti, fii creativ si nu incerca sa faci spamming. Continutul bogat si la subiect al comentariului te poate pastra aici. Multumesc!

29 thoughts on “Soarta, ce sa-i faci – Nu, deciziile proaste!

  1. In majoritatea cazurilor ai dreptate… Dar uite, mie unuia, chiar mi se intampla tot felu de ghinioane independent de mine… Niciodata nu am dat vina pe hazard, insa, cu timpul, am acceptat ce mi se intampla ca atare, nici nu ma lamentez insa sunt mereu pregatit pentru cea mai rea situatie… Cateodata cred ca ar trebui sa merg mai des pe la biserica 🙂

  2. mai greseste omul, numai ca atunci cand trebuie sa iei o decizie importanta trebuie sa fii f. atent ,o decizie gresita te poate costa mult, chiar f. mult

  3. Decizii proaste cred ca toti luam la un moment dat :)) n'avem cum sa luam mereu decizia buna, sa nu gresim niciodata :)) Important este sa ne ridicam la loc si sa indreptam greseala 😉

  4. Este un lucru foae interesan ce spui mai ales despre constiinta crd ca multi dintre noi suntem de ideea sa nu recunoastem ca ne facem de ras sau ceva de genu da a fi mai bine sa fim sincer mai intai cu noi , ne-ar ajuta in viata de zi cu zi

  5. Intodeauna trebuie sa ne bazam pe sinceritate, astfel prin minciuni iti creezi prpriul basm si la urma nici tu nu mai stii care e adevarul.Ajungi sa crezi ca viata ta e inconjurata numai de minciun, in loc sa iti faci organizare sa dai un sens.

Leave a Reply